Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Fiscus claimt een miljoen van failliet zonnepanelenbedrijf

Door:
Henk Hanssen
  |  4 januari 2023
De vorderingen die worden ingediend tegen het failliete zonnepanelenbedrijf Solar Groep Twente uit Enschede blijven oplopen. Uit het nieuwste faillissementsverslag van de curator blijkt dat de Belastingdienst negen ton vordert. Opgeteld bij de claims van de andere schuldeisers, bedraagt de totale schuldenlast nu zo’n anderhalf miljoen euro.
Gerelateerde dossiers:

Failliet Solar Groep Twente had goed gevulde orderportefeuille

Solar Groep Twente ging begin juli 2022 failliet. Met ‘dank’ aan de energiecrisis was de orderportefeuille goed gevuld maar het bedrijf kampte met een tekort aan personeel: de potentiële omzet kon niet worden gerealiseerd. De directie wees ook de hogere prijzen van materialen en een tekort aan omvormers, een cruciaal apparaatje dat de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroon in bruikbare wisselstroom omzet, aan als oorzaken van het faillissement.

Personeel failliet Solar Groep beticht baas van fraude

Het faillissement werd echter ook omgeven door geruchten rond directeur Richard Hoekstra. In regionale kranten beschuldigden voormalige werknemers hun baas ervan financiële middelen aan de zaak te hebben onttrokken om daarmee de bouw van zijn eigen huis te betalen. Hoekstra sprak de verwijten ten stelligste tegen. ‘Ik heb een jaar lang geen management fee voor mezelf genomen en heb elke cent nog in mijn bedrijf gepompt.’

Curator nog niet klaar met onderzoek faillissement Solar Groep Twente

Solar Group Twente werd een maand na het faillissement overgenomen. Onder de naam Zolarius maakte de onderneming een doorstart. De doorstart - onder een nieuwe eigenaar - leidde tot een reeks boze reacties van klanten die hun aanbetaling in de boedel hadden zien verdwijnen. Zij hoeven hun hoop op terugbetaling nog niet helemaal op te geven. Het faillissement wordt nog steeds onderzocht door curator Hendrie Aarnink van het Enschedese KienhuisHoving Advocaten. Ruim tien dagen geleden publiceerde Aarnink zijn derde faillissementsverslag. Hieruit blijkt dat de totale schuldenlast is opgelopen tot ongeveer 1,5 miljoen. De Belastingdienst vordert nu een bedrag van bijna een miljoen van het failliete zonnepanelenbedrijf.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland