Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Solar Groep Twente faillissement zorgt voor schade van meer dan 1,5 miljoen euro

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  30 maart 2023
Naast de Belastingdienst en het UWV hebben 91 andere crediteuren een vordering bij de curator ingediend, waaronder tientallen gedupeerde particulieren. Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze particulieren hun geld nog terug zullen zien, gezien de omvang van de schuldenlast van het bedrijf.
Gerelateerde dossiers:

Het bedrijf begon in 2017 als een eenmansbedrijfje en had al snel een goedgevulde orderportefeuille met een waarde van bijna 2 miljoen euro. Door allerlei coronaperikelen belandde de Solar Groep echter in zwaar weer. Onder meer doordat medewerkers hun heil elders zochten en de oorlog in Oekraïne verergerde de problemen verder. Het bedrijf had in het jaar voor het bankroet nog 42 medewerkers in dienst, maar op het laatst waren dat er nog maar 18. De gestegen kosten konden niet worden doorberekend aan de klanten, waardoor de directeur-bestuurder geen andere uitweg zag dan het faillissement aan te vragen.

Onderzoek naar de achtergronden van het faillissement

De curator is nog altijd bezig met zijn onderzoek naar de achtergronden van het faillissement van de Solar Groep. Inmiddels heeft ook het UWV zich als schuldeiser gemeld en heeft de Belastingdienst een schuld van 868.488 euro. Er zijn 91 crediteuren met een totale vordering van 615.694,28 euro, waaronder leveranciers van materialen en tientallen particulieren. De particulieren hebben claims ingediend vanwege schade aan hun woningen, zonnepanelen die niet het gegarandeerde rendement behalen en defecten aan apparatuur waarop garantie is verleend. Daarnaast klagen klanten over het niet nakomen van het onderhoudscontract en hebben sommigen een aanbetaling gedaan maar geen zonnepanelen gekregen, terwijl anderen nog wachten op de afronding van de werkzaamheden.

Een financieel deskundige is ingeschakeld

De curator heeft een financieel deskundige ingeschakeld en is nog bezig met zijn onderzoek. Er zijn "enkele bevindingen" aan het licht gekomen waarover hij bij de directeur-bestuurder om opheldering heeft gevraagd. De directeur-bestuurder heeft met de curator een schikking getroffen over een onttrokken scooter, waarvoor hij een schadevergoeding van 5.000 euro zal betalen.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland