Actuele informatie over faillissementen en surseances

Gaat het New York Wheel toch weer draaien voor VDL?

Door:
Henk Hanssen
  |  7 februari 2018
Het Eindhovense industriebedrijf VDL kan mogelijk toch meewerken aan het New York Wheel, het prestigieuze reuzenrad dat op Staten Island bij Manhattan moet verrijzen. Eerder ging de hoofdaannemer waar VDL voor werkte failliet. Met de klus is circa twintig miljoen euro gemoeid.

Spectaculair nieuws

In maart 2016 pakten de kranten er groot mee uit. De VDL Groep had weer spectaculair nieuws. Nu eens niet over elektrische bussen of een nieuw Mini-model dat in Born van de band zou rollen, dit keer ging het over een product van het concern dat doorgaans minder  aandacht krijgt. VDL zou de 36 capsules gaan maken voor het New York Wheel, een gigantisch reuzenrad dat op Staten Island zou worden gebouwd. Met een hoogte van 192 meter zou het rad alle andere ‘big wheels’ in de wereld, waaronder de London Eye (135 meter), de High Roller in Las Vegas (167 meter) en de Singapore Flyer (165 meter) met gemak kleineren. Het New York Wheel, bijgenaamd ‘the gateway to America’, moest tevens het symbool vormen die het economisch herstel van Staten Island markeerde.

Blik op de skyline van Manhattan

Opdrachtgever van VDL was Mammoet-Starneth, een Nederlandse joint venture van het Enschedese ingenieursbedrijf Starneth, een erkende specialist in reuzenraderen die bijvoorbeeld ook de London Eye ontwierp, en het zwaartransportbedrijf Mammoet. Binnen de VDL Groep zouden verschillende bedrijven - zoals VDL Steelweld in Breda, VDL Technics in Eindhoven en VDL Lasindustrie in Boxtel - meewerken aan de productie van de 36 capsules. Eén tien meter lange, 26 ton wegende gondel moest veertig passagiers een bijna veertig minuten durende blik op de skyline van Manhattan gunnen. Ook andere Brabantse bedrijven, zoals Philips Lighting en WVH Gevelprojecten uit Oirschot, waren bij het project betrokken.


Slepende ruzie

Een dik jaar later kreeg het Hollands glorie-verhaal een dramatische wending. Tussen de New Yorkse investeerders, projectontwikkelaars en ambtenaren die zich aanvankelijk enthousiast achter het ambitieuze reuzenrad hadden geschaard, ontstond een slepend gevecht over credits, wederzijdse verplichtingen en bezitsverhoudingen. Ook bouwcombinatie Mammoet-Starneth raakte met de opdrachtgevers verzeild in een ruzie over kosten en oplevering. Het conflict leidde uiteindelijk tot het faillissement van de in de Amerikaanse staat Delaware gevestigde joint venture. Leveranciers zoals VDL leken daardoor hun orders te verliezen en voor veel geld het schip in te gaan. Gisteren kwam er uit Eindhoven echter eindelijk weer goed nieuws over het reuzenwiel. Voor de claim van een miljoen euro die VDL bij Mammoet-Starneth neerlegde, is een regeling getroffen. En de Eindhovenaren zijn met American Bridge, het bedrijf dat inmiddels als hoofdaannemer is aangesteld, in onderhandeling over voortzetting van het project. 

Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland