Actuele informatie over faillissementen en surseances

Kun je een huis kopen met een negatieve BKR?

Bron: FaillissementsDossier.nl   |  14 augustus 2020
In principe heeft elke volwassen Nederlander een BKR registratie. Het BKR, wat staat voor Bureau Krediet Registratie, zal alle kredieten, leningen en creditcards die je afsluit bij bedrijven registreren. Over het algemeen geldt dit voor alle kredieten van boven de 250 euro die langer dan een maand lopen. Hierbij kun je dus bijvoorbeeld ook denken aan een telefoonabonnement waarbij de uitgezochte telefoon meer dan 250 euro waard is. Je krijgt dan dus een BKR registratie. Wat de gevolgen hiervan zijn lees je hieronder.

Positieve BKR registratie

Als je alle betalingsverplichtingen voldoet zonder problemen dan zul je een positieve BKR registratie krijgen. Dit is dus goed. Bovendien zal een hypotheek met BKR geen probleem zijn, als je registratie tenminste positief is. Het zal dan in ieder geval geen negatief effect hebben op je hypotheekaanvraag. Daarentegen zal het juist goed werken, want het geeft aan dat je tot nu toe al je betalingsverplichtingen goed bent nagekomen. De kredietverstrekker weet dus dat je naar alle waarschijnlijkheid gewoon de lening terug zal betalen.

Negatieve BKR registratie

Als je de betalingsverplichtingen niet nakomt dan zal het BKR dit registreren. Je positieve registratie zal dan juist negatief worden. Hierdoor zul je een code krijgen bij je registratie waaruit blijkt dat je een betalingsprobleem hebt. Het zal dan helaas moeilijk worden om een hypotheek aan te vragen. Een kredietverstrekker ziet namelijk liever niet dat jij in het verleden niet in staat bent geweest om te voldoen aan je betalingsverplichtingen. Mogelijk zal dit ook gebeuren met het betalen van je hypotheek, wat de aanbieder van de hypotheek natuurlijk niet wil. Je aanvraag zal dus waarschijnlijk worden afgewezen.

Verwijderen

Als je een hypotheek wilt aanvragen maar een negatieve BKR registratie hebt dan weet je dus dat je aanvraag waarschijnlijk zal worden afgewezen. Om dit te voorkomen kun je een actie ondernemen. Dit is je BKR verwijderen. Hiervoor kun je een specialist inschakelen die je helpt om je negatieve registratie te verwijderen. Als dit lukt dan kun je dus mogelijk wel een hypotheek krijgen. Op deze manier kun je alsnog een nieuwe start maken en je verleden vol betalingsproblemen achter je laten.

Wie is

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland