Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Wereldbank maakt zich zorgen over een verloren decennium

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  28 maart 2023
Een verloren decennium voor de wereldeconomie lijkt in de maak te zijn volgens een gisteren verschenen rapport van de Wereldbank. Bijna alle economische krachten die de afgelopen drie decennia voor vooruitgang en welvaart hebben gezorgd, vervagen. Deze ontwikkeling is verontrustend en zal naar verwachting leiden tot een afname van de gemiddelde wereldwijde economische groei met ongeveer een derde tussen nu en 2030.

Afname economische groei

De wereldwijde economie zal naar verwachting afnemen tot ruim twee procent groei per jaar tussen nu en 2030, vergeleken met het tempo van het eerste decennium van deze eeuw. Voor opkomende economieën zal de groei dalen van zes procent per jaar tussen 2000 en 2010, tot vier procent per jaar gedurende de rest van dit decennium. In geval van een wereldwijde financiële crisis of een recessie zou deze daling veel sterker zijn, aldus de Wereldbank.

Gevolgen voor armoede, inkomensverschillen en klimaatverandering De aanhoudende daling van de groei heeft volgens de Wereldbank 'ernstige gevolgen' voor de aanpak van groeiende problemen zoals hardnekkige armoede, inkomensverschillen en klimaatverandering. Het is echter mogelijk om deze ontwikkeling om te keren, maar daarvoor is beleid nodig dat de productiviteit verhoogt, investeringen versnelt en werk stimuleert.

Robuuste, duurzame en inclusieve groei

De Wereldbank benadrukt dat het formuleren van beleid dat robuuste, duurzame en inclusieve groei kan opleveren, noodzakelijk is om de toekomstige generaties te beschermen. Bij het huidige beleid zal het maximale groeitempo van de wereldeconomie op de lange termijn, zonder dat de inflatie aangewakkerd wordt, tegen 2030 dalen tot een dieptepunt in drie decennia.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 9 juni 2023 Van de redactie | vrijdag 9 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 8 juni 2023 Van de redactie | donderdag 8 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 7 juni 2023 Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
Meer faillissementen in mei; horeca spant de kroon Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
IoT service provider Hiber krijgt voorlopige surseance dutchitchannel.nl | woensdag 7 juni 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland