En niet zo’n klein beetje ook. De tweelingbroers Sebastiaan en Robbert op ’t Hof konden niet verdragen dat hun favoriete reisbureau door de coronacrisis failliet ging. Niet gehinderd door enige ervaring in de reisbranche namen ze contact op met de curator. Resultaat: dankzij deze trouwe klanten kan de duikreisspecialist een opmerkelijke doorstart maken.
Eigen-Wijze Duikreizen gered door klanten
Sommige reisbureaus zijn veranderd in een spoedtestwinkel. Anderen harken nu hun geld binnen als mondkapjesspecialist. Maar zijn er ook een boel failliet gegaan, zoals gigant D-Reizen en verre reizenspecialist Tenzing Travel. Samen met de horeca en de evenementensector behoort de reisbranche tot de zwaarst getroffen bedrijfstakken. Op 4 mei dit jaar werd ook Eigen-Wijze Duikreizen bv uit Nijverdal failliet verklaard. Maar deze al jarenlang bestaande specialist in reizen naar exotische onderwaterbestemmingen had geluk: het bedrijf werd op een miraculeuze manier gered.
Duikreis naar Galapagoseilanden
Niet door een toeschietelijke bankdirecteur met een passie voor barracuda’s maar door twee buitengewoon loyale klanten, Sebastiaan en Robbert op ’t Hof. Deze zomer hadden de broers een trip geboekt naar de Galapagoseilanden, een archipel op ruim duizend kilometer voor de kust van Ecuador. Ze zouden vanaf een speciale boot in de Grote Oceaan afdalen om hamerhaaien, dolfijnen en zeeschildpadden van dichtbij te kunnen observeren. Het faillissement van Eigen-Wijze Duikreizen gooide onverwacht roet in het eten. Maar de broers lieten het er niet bij zitten. In plaats van met de via de SGR teruggestorte reissom elders meteen een nieuwe vakantie te boeken, besloten zij een reddingsboei uit te werpen.
‘Zonde om een goede naam verloren te zien gaan’
‘Eigenwijze Duikreizen bestaat al dertig jaar en had een heel goede naam in de branche. Wij vonden het zonde om een goede naam verloren te zien gaan,’ verklaart Sebastiaan op 't Hof de opmerkelijke stap tegenover RTL Nieuws. ‘We vinden het leuk om van onze passie ons werk te maken en tegelijkertijd een mooi bedrijf te redden.’ Op ’t Hof heeft een achtergrond in online marketing. Samen met Arjan Gunnink, de vorige eigenaar, zal hij het doorstartende duikreisbureau gaan leiden. In 2019 boekte de onderneming op een omzet van 1,9 miljoen euro een verlies van enkele tienduizenden euro’s. Op ’t Hof denkt het ‘in een impuls gekochte’ bedrijf vooral met automatisering weer winstgevend te kunnen maken.