Actuele informatie over faillissementen en surseances

Grote verschillen in ondernemersdoelstellingen ZZP’ers

Bron: ZZPInside.nl   |  24 april 2019
Een kwart van de huidige ZZP’ers zou er de voorkeur aan geven om in loondienst te werken. Dit blijkt uit een onderzoek dat onlangs gehouden is door de Kamer van Koophandel. Uit het onderzoek met de titel “Groeiambities en belemmeringen van ZZP en klein-MKB” kwamen ook grote verschillen in ondernemersdoelstellingen bij ZZP’ers naar voren waarbij er sprake is van een duidelijke tweedeling tussen het behouden van het bedrijf en bedrijfsgroei.

Op basis van de antwoorden van zo’n 800 ZZP’ers (en MKB’ers) heeft de Kamer van koophandel een beeld kunnen vormen met betrekking tot “Groeiambities en belemmeringen van ZZP en klein-MKB”. Hieruit is gebleken dat zo’n 4% van de ZZP’ers er de voorkeur aan zouden geven om volledig over te stappen naar een vaste baan. Een groep van 22% ziet een combinatie van een loondienstbetrekking met het zelfstandig ondernemerschap wel zitten.

Omzetdaling basis contract-wens

De KvK gaf aan dat de contract-wens vooral speelt bij relatief jonge ondernemingen. Ontevredenheid over de omzetontwikkeling vormden in veel gevallen de basis van deze keuze. Veel ondernemers die aangeven deze wens te hebben kampten de afgelopen jaren met omzetdalingen. Ongeveer 23% van de ZZP’ers heeft de laatste drie jaar te maken met omzetdalingen, bij MKB’ers ligt dit percentage op ongeveer 20%.

Lees verder op ZZPInside.nl

Wie is

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland