Actuele informatie over faillissementen en surseances

Roy Donders uitgejuicht

Door:
Henk Hanssen
  |  5 december 2018
Dankzij zijn knaloranje juichpakken groeide hij in de aanloop naar het WK van 2014 uit tot een nationale beroemdheid Maar de Brabantse ondernemer Roy Donders is even uitgejuicht. Rojami’s, de Tilburgse winkel van de zingende stylist van het zuiden, werd gisteren failliet verklaard. Donders likt zijn wonden: ‘Ik zie wel wat 2019 mij gaat brengen.’

Rampjaar 2018

Voor velen zal 2018 de boeken ingaan als het jaar van de nieuwe baan, de nieuwe e-auto en de nieuwe keuken, zo niet voor kapper-stylist-zanger Roy Donders. Hij schetst 2018 als een rampjaar. Hij verloor zijn opa en oma, zijn vriend Marvin en gisteren verklaarde de rechtbank Zeeland-West-Brabant zijn kledingwinkel failliet. ‘Met heel veel pijn in mijn hart heb ik er afscheid van moeten nemen. Niet alleen ik, ook de rest van onze familie. We hebben er acht-en-een-half jaar alles aan gedaan en alles gegeven om het te maken wat het nu is maar helaas, het heeft niet mogen lukken,’ aldus Donders in een video die hij deelde op sociale media. Donders heeft het faillissement zelf aangevraagd.

Worstenbroodjesbakker als buurman

Donders begon met zijn winkel in Broekhoven, de volksbuurt in Tilburg-Zuid waar hij opgroeide. In september 2017 verhuisde hij naar het centrum van de Willem II-stad waar hij Hudson’s Bay, Levi’s, MediaMarkt én worstenbroodjesbakker Ruud Smolders tot zijn buren mocht rekenen. Patricia Paay kwam in een indrukwekkende zwarte limousine voorrijden om ‘Rojami’s brand store’ officieel te openen. ‘Echt een stap in de goede richting,’ zei de ondernemer in mei dit jaar tegen De Telegraaf-tv. ‘We hebben veel personeel rondlopen, het is echt een hecht team. (…) Alles klopt, alles loopt en draait nu.’ Toch was het juist de prijzige vlaggenschipwinkel die hem naar de bodem trok.


‘Tienduizend euro huur’

‘Een huur van tienduizend euro per maand! Hoeveel T-shirtjes moet je daar niet voor van gaan verkopen?’ vroeg Privé-journalist Jan Uniot zich gisteren voor de camera af. Het assortiment van Rojami’s was verlegd van de door Donders zelf ontworpen kleding – zoals zijn fameuze huis- en juichpakken – naar een selectie ‘musthaves’ van Versace, Guess, Airforce en andere topmerken. Het bleek een keuze die zijn publiek onvoldoende kon volgen. De luxe zaak van Donders werd ook geplaagd door brutale winkeldiefstallen. De ondernemer noemt het faillissement ‘verschrikkelijk’ maar hij houdt goede moed, verklaart op sociale media. ‘Voor diegene die denken: “Is Roy nu alles kwijt?” Gelukkig niet. Ik heb natuurlijk nog mijn optredens en ik heb wel wat gespaard in de loop van de jaren. Ik ga gewoon verder met optreden en ik zie wel wat 2019 mij gaat brengen.’

Gerelateerde dossiers:
Meer nieuws over dit onderwerp
Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland