Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Dit is waarom een arbeidsrecht advocaat belangrijk is bij een faillissement

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  27 november 2023
Wanneer de organisatie waar je werkt failliet gaat, zijn er veel dingen die tegelijkertijd op je afkomen. Denk hierbij aan verlies van je baan, jouw openstaande vakantiedagen of vele andere wettelijke problemen of situaties die op je af kunnen komen. Voor veel mensen is het meemaken van een faillissement bij de organisatie iets wat nieuw, en daardoor dus ook erg onzeker is. Een arbeidsrecht advocaat kan een grote rol voor je spelen in deze onzekere periode. Het is altijd aan te raden om een arbeidsrecht advocaat bij je in de buurt in hand te nemen zodat je altijd hulp in kan schakelen dichtbij huis. Denk hierbij aan een arbeidsrecht advocaat in Rotterdam of een andere stad dicht bij huis. In dit artikel lichten wij twee punten uit waarom een arbeidsrecht advocaat essentieel is in een perio

Krijg bescherming op het gebied van werknemersrechten.

Als werknemer heb jij recht op verschillende arbeidsvoorwaarden tijdens de looptijd van je overeenkomst. Verschillende voorbeelden van deze voorwaarden zijn openstaand salaris, openstaande vakantiedagen en in sommige gevallen ook een ontslagvergoeding. Wanneer het bedrijf waar je werkt failliet gaat, is het van groot belang dat deze openstaande arbeidsvoorwaarden wel goed beschermd worden. In deze situatie is een arbeidsrecht advocaat van groot belang. De advocaat kan optreden als belangenbehartiger voor de werkgever en zal zich dus maximaal inzetten om ervoor te zorgen dat je een eerlijke behandeling krijgt.

Krijg ondersteuning met het onderhandelen van je vaststellingsovereenkomst bij een onrechtmatig ontslag.

Wanneer de organisatie waar je werkt failliet gaat, is er een kans dat je onrechtmatig ontslagen kan worden. Voor veel werknemers is dit een groot grijs gebied en weten ze niet waar ze recht op hebben in deze situatie. Een arbeidsrecht advocaat kan ondersteuning bieden in deze periode door werknemers bij te staan. Dit zal gebeuren door een controle of het ontslag wel wettelijk gegrond is, en aan te vechten wanneer dit niet het geval is.

Daarnaast is een arbeidsrecht advocaat er om werknemers bij te staan tijdens het onderhandelen voor een vaststellingsovereenkomst. Een vaststellingsovereenkomst is een contract waarmee de werkgever en de werknemer het dienstverband vrijwillig en met wederzijdse goedkeuring kunnen beëindigen. Dit gaat gepaard met de afvloeiingsregeling waarin geregeld is wat de financiële gevolgen zijn van het ontslag. De advocaat staat je bij tijdens de onderhandeling, waardoor de afkoopsom van je contract vaak hoger uitvalt dan zonder hulp van de advocaat.

Kortom, wij raden aan om direct contact te zoeken met een arbeidsrecht advocaat wanneer de organisatie waar je werkt failliet gaat. Deze ondersteuning zal niet alleen onzekerheid en stress wegnemen, je zal ook ondersteuning krijgen op het gebied van onderhandeling om op het financiële vlak ook het nodige advies te krijgen.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland