Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Kwart organisaties heeft te weinig aandacht voor debiteurenbeheer

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  29 maart 2023
Uit onderzoek van incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn blijkt dat bij maar liefst 24% van de organisaties debiteurenbeheer een ondergeschoven kindje is. Dit terwijl steeds meer organisaties kampen met een groeiend aantal klanten met betalingsproblemen. Het is dus van groot belang om debiteurenbeheer centraal te stellen in organisaties, vooral omdat dit van invloed is op de werkzaamheden van finance professionals.

Groeiend aantal klanten met betalingsproblemen

Meer dan veertig procent van de finance professionals geeft aan dat hun organisatie het afgelopen jaar meer klanten met betalingsachterstanden heeft gezien. Dit groeiende aantal klanten dat de facturen niet tijdig betaalt, heeft grote invloed op het werk van finance professionals. Zo geeft 36% van hen aan dat ze sinds een half jaar steeds meer bezig zijn met betalingsachterstanden van consumenten of bedrijven. Daarnaast geeft 31% aan dat debiteurenbeheer nu de grootste focus heeft binnen hun financiële afdeling.

Opkrikken kennisniveau

Om debiteurenbeheer meer centraal te stellen in organisaties is het belangrijk om het kennisniveau van medewerkers hierover op te krikken. Zo geeft bijna 40% van de finance professionals aan dat ze graag meer kennis willen hebben over hoe je debiteurenafhandeling het beste inricht. Het is dus van belang dat medewerkers hierover de juiste training krijgen om goed om te kunnen gaan met debiteurenbeheer.

Maatwerk is essentieel

De groei in betalingsproblemen bij bedrijven en consumenten vraagt veel van finance professionals. Door de coronaperiode en de daaropvolgende energiecrisis is de problematiek rondom schulden heel divers geworden en dat vraagt om maatwerk, zowel richting consumenten als bedrijven. Betalingsachterstanden hebben namelijk een enorme impact op het leven van de klant en zij verdienen het om zo goed mogelijk behandeld en geholpen te worden. Een goede debiteurenafhandeling kan bovendien een groot verschil maken in het aantal openstaande rekeningen. Zo kan een bedrijf niet alleen zijn klanten helpen, maar ook zorgen voor betere liquiditeit.

Meer faillissement nieuws
Failliet per provincie week 48 - 2023 Van de redactie | maandag 4 december 2023
Stichting Social Leisure Langedijk failliet noordkopcentraal | maandag 4 december 2023
Nieuwe faillissementen van 30 november 2023 Van de redactie | donderdag 30 november 2023
Fur-Textiles Nederland BV failliet verklaard wonen360 | donderdag 30 november 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland