Actuele informatie over faillissementen en surseances

Italiaans dorp vreest faillissement door Google Maps

Door:
Henk Hanssen
  |  16 oktober 2019
Baunei, een dorp in bergachtig Sardinië, dreigt failliet te gaan door de hoge kosten van gemeentelijke hulpdiensten. Zij moeten om de haverklap uitrukken om toeristen te redden die met hun auto vast zijn komen te zitten op de geitenpaadjes waar Google Maps hen over heen stuurt.

Met een Porsche langs steile afgronden

In de afgelopen twee jaar werd er 144 keer een beroep gedaan op de brandweer en andere hulpdiensten. Zo waren er twee toeristen die met een Porsche strandden op een onbegaanbaar weggetje in Supramonte, een bergketen die bekend staat om zijn steile afgronden. De toeristen waren op zoek naar de befaamde witte strandjes van Baunei die zich aan de voet van de kliffen bevinden.

Waarschuwingsborden voor weggebruikers

De vastzittende automobilisten hoefden zelf niets voor hun redding te betalen. De kosten van de inzet van de hulpdiensten worden gedragen door de gemeenschap. Om een faillissement te voorkomen, zag burgemeester Salvatore Corrias zich genoodzaakt in grijpen. Aan het begin van de bergwegen heeft hij grote waarschuwingsborden laten plaatsen waarop weggebruikers in meerdere talen worden gemaand niet de aanwijzingen van Google Maps te gebruiken.


Oude vertrouwde wegenkaart gebruiken

De plaatselijke autoriteiten hebben ook contact gezocht met Google Maps met de vraag om de routeaanwijzingen aan te passen. Tegenover CNN bevestigde Google Maps de Sardijnse kwestie te onderzoeken. In de tussentijd adviseert burgemeester Corrias zijn om ‘retro te gaan’ en gewoon weer de ‘oude, vertrouwde wegenkaart’ te gebruiken.

Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland