Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Filmcomponist betreedt de fintech-sector: het nieuwe geluidsproject van Hans Zimmer

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  4 december 2024
Hans Zimmer, de man die al decennialang filmzalen vult met meesterlijke muzikale klanken, heeft een onverwachte stap gezet. Hij duikt in de wereld van fintech. Ja, je leest het goed: de componist van filmmuziek voor epische films als The Lion King, Interstellar en Gladiator waagt zich nu in de wereld van blockchain, cryptocurrency en digitale financiële technologie.

Klinkt als een vreemde combinatie? Wacht maar, het begint al snel logisch te worden.

Waarom fintech? Waarom nu?

Zimmer staat bekend als een avonturier op het gebied van geluid. Zijn werk kenmerkt zich door het breken van conventies. Of het nu gaat om een hartslag-toon in Dunkirk of het gebruik van een kerkorgel in Interstellar, hij zoekt altijd de grenzen van wat muziek kan zijn.

Maar in de traditionele filmwereld loop je soms tegen een muur van verwachtingen aan. In fintech, een sector waar innovatie eerder regel dan uitzondering is, ziet hij een kans om volledig nieuwe dingen te doen.

Het beste (en bekendste) voorbeeld van blockchain in de fintech-sector is natuurlijk cryptocurrency. Deze digitale munten hebben het globale financiële landschap grondig veranderd, met grote munten zoals Bitcoin die niet alleen een erg aantrekkelijke belegging, hedge tegen inflatie of waardeopslag bieden, maar eveneens dienen als internationaal, anoniem en veilig transactiemiddel.

Dankzij het succes van dergelijke munten worden er steevast nieuwe blockchain-projecten opgericht, met toepassingen in vrijwel elke mogelijke sector. Dit zijn de crypto die je nu moet kopen: welke dat precies zijn, hangt natuurlijk af van je doelstellingen! Op websites zoals BitcoinMagazine kun je zien welke crypto’s winstgevend kunnen zijn, welke een interessante en beloftevolle blockchain hebben, enzovoort.

Dergelijke concepten (en hun succes) hebben duidelijk indruk gemaakt op Zimmer en wat hem vooral aantrekt, is de mogelijkheid om geluid te combineren met blockchain-technologie. Dit kan bizar klinken, maar als je bedenkt dat blockchain reeds helpt in vastgoed, medische zorg, passief inkomen, toeleveringsketens en meer, is muziek misschien niet zo vergezocht.

Hij wil zich richten op hoe muziek (of toch alleszins “geluid”) een centrale rol kan spelen in de digitale economie. Hoe zal dit precies werken? Denk hierbij aan een betaalsysteem dat een op maat gemaakte melodie kan afspelen bij elke transactie, of een “interactieve geluidservaring” gekoppeld aan NFT’s.

Voor Zimmer gaat het niet alleen om componeren, maar om het herdefiniëren van hoe mensen muziek beleven. Ambitieus is het zeker!

De samenwerking met een blockchain-ondernemer

Zimmer heeft dit project zeker niet in z’n eentje op poten gezet. Hij werkt samen met een anonieme blockchain-ondernemer, iemand die al jaren actief is in de wereld van gedecentraliseerde netwerken.

Deze samenwerking is meer dan alleen een zakelijk partnerschap. Je kan het zelfs zien als een botsing van creatieve werelden: technologie ontmoet emotie, algoritmen ontmoeten akkoorden.

De rol van blockchain is niet zomaar een gimmick in deze industrie, hoewel veel mensen natuurlijk wel deze indruk zullen hebben.

Het gaat om het creëren van nieuwe ecosystemen voor muziek, denk bijvoorbeeld aan platforms waar fans direct toegang hebben tot exclusieve soundtracks of zelfs mede-eigenaren kunnen worden van muziekstukken!

Dit soort technologie verandert niet alleen de manier waarop muziek wordt verkocht, maar ook hoe het wordt beleefd. Je wordt niet langer alleen een luisteraar, maar ook een deelnemer, bijvoorbeeld via interactieve livestreams.

Nieuwe manieren van componeren

Zimmer zelf zegt dat hij op zoek was naar een nieuwe uitdaging. “Films hebben me alles gegeven,” verklaarde hij in een recent interview. “Maar ik wil verder kijken. Hoe kan geluid zich aanpassen aan een wereld die steeds digitaler wordt? Hoe kan muziek relevant blijven in een tijdperk van AI en blockchain?”

Zijn nieuwe project stelt hem in staat om los te breken van de traditionele opbouw van filmmuziek. In plaats van muziek te maken die emoties versterkt in een film, wil hij nu geluid creëren dat rechtstreeks communiceert met de gebruiker.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 15 januari 2025 Van de redactie | woensdag 15 januari 2025
Rijkste huishoudens bezitten meerderheid van Nederlands vermogen Van de redactie | woensdag 15 januari 2025
Bekende lokale aannemer Klies & Jozef BV failliet groot-waterland | dinsdag 14 januari 2025
Failliet per provincie week 2 - 2025 Van de redactie | maandag 13 januari 2025

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland