Actuele informatie over faillissementen en surseances

Failliete fiscalist plunderde rekening zieke klant

Door:
Henk Hanssen
  |  12 juli 2017
De 69-jarige Bredase belastingadviseur Leo S. wordt ervan verdacht ruim twee miljoen euro te hebben verduisterd. S. zou onder meer de rekening van een zieke klant hebben geplunderd. Een maand geleden werd S. failliet verklaard. Begin deze week werd hij aangehouden.

Jonge schoonheidsspecialiste

Wat is precies de aard van de relatie tussen de 69-jarige Bredase fiscaal jurist Leo S. en de jonge 41-jarige Amsterdamse schoonheidsspecialiste Ethel P.? Die vraag staat centraal in het onderzoek dat de politie momenteel uitvoert naar een miljoenenfraude. Leo S. staat plaatselijk bekend als een vriendelijke gedegen man die al decennialang voor een vaste klantenkring belastingaangiftes verzorgt. Het heeft er de schijn dat S. bij het naderen van zijn pensioengerechtigde leeftijd in de ban is geraakt van een mooie Surinaamse uit Amsterdam, Ethel S. Deze Ethel bestiert aan de Weteringschans een kap- en schoonheidssalon, Precious Touch. Klanten, waaronder de zangeres Ruth Jacott, kunnen er terecht wimper-extensions, nagel-, beauty- en haarbehandelingen.

Buitenissige beautybehandelingen

Maar de eigenaresse van Precious houdt zich met meer dan louter uiterlijk vertoon bezig. Justitie heeft vastgesteld dat Leo S. diverse keren duizenden euro’s heeft overgeboekt naar de rekening van de beautysalon. De politie gaat er vanuit dat S. niet betaalde voor buitenissige beautybehandelingen maar, wat was dan wel de reden achter de reeks transacties? In de jacht op antwoorden heeft de recherche onlangs een inval gedaan in de salon. Intussen is ook Ethel P. gearresteerd op verdenking van fraude.


Paar ton weg

Een van de cliënten die S. heeft bestolen, is een 56-jarige man uit Etten-Leur. De man, die als gevolg van multiple sclerose last heeft van geheugenproblemen, liet zijn financiële zaken beheren door de beminnelijke belastingadviseur. Stond er een paar jaar geleden dankzij een erfenis nog een paar ton op zijn rekening, inmiddels is het saldo geslonken tot 907 euro. Tegenover BN/De Stem, het dagblad dat de primeur had met het nieuws over de zaak-Leo S., vertelde een zwager van de cliënt dat S. zich de laatste tijd vreemd gedroeg. ‘Als we Leo om inzage vroegen, had hij geen tijd, was zijn vrouw ziek, moest hij zelf naar het ziekenhuis of was hij net aan het verhuizen… Hij verhuisde best veel de voorbij jaren.’

Aangifte

Verschillende slachtoffers hebben inmiddels aangifte gedaan tegen Leo S. In totaal zou hij twee miljoen euro hebben verduisterd. Waar dit geld aan is besteed, is Justitie nog niet duidelijk. Zeker wel is dat S. dit geld niet heeft gebruikt voor zijn zaak. Op 15 juni 2017 werd Leo S. door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Curator Fred Froger van Rassers Advocaten heeft nog geen faillissementsverslag beschikbaar gesteld.

Gerelateerde dossiers:
Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland