Actuele informatie over faillissementen en surseances

En weer staat een Baywatch-ster het water aan de lippen

Door:
Henk Hanssen
  |  9 december 2015
Ze gingen al schaars gekleed, de acteurs die een rol speelden in Baywatch, de populaire Amerikaanse tv-serie uit de jaren negentig. Maar nu worden ze ook financieel uitgekleed. Nadat eerder actrices Pamela Anderson en Nicole Eggert financieel aan de grond raakten, is het nu de beurt aan David Hasselhoff. ‘Ik ben failliet,’ verklaart de gevallen ster in een interview.

Miljoenenschuld bij belastingdienst

Al sinds 2001 worden er geen nieuwe afleveringen meer gedraaid, toch krijgen de tabloids geen genoeg van de serie over de strandwachten van Malibu Beach. Alleen gaan de verhalen niet meer over de frivole belevenissen van welgevormde beach girls & girls maar over de financiële rampspoed die hen overvalt. In 2012 werkte blondine Pamela Anderson zich in de nesten omdat ze bij de Amerikaanse belastingdienst IRS een miljoenenschuld had laten ontstaan. In 2013 vroeg haar collega, ‘busty Nicole’ Eggert een faillissementsprocedure aan omdat ze haar rekeningen niet langer kon betalen. En deze week verklaarde hun mannelijke tegenspeler David Hasselhoff dat hij zo goed als bankroet is.

Excessief drankgebruik

‘Ik verdien miljoenen en toch ben ik elk jaar failliet,’ tekende een journalist op uit zijn mond. Het is niet de eerste keer dat Hasselhoff de kranten haalt met zijn privé-perikelen, zij het dat de onderwerpen tot nu toe vooral betrekking hadden op zijn excessieve drankgebruik. De acteur, die voor het Baywatch-tijdperk al grote bekendheid verwierf via een rol in de serie Knight Rider, concurreert al jaren met Charlie Sheen, hoofdrolspeler uit de succesfilms Platoon en Wall Street, als het gaat om de titel Meest Ontspoorde Hollywood Ster. Hasselhoff ligt nipt voor op punten, vooral dankzij een video-opname die een van zijn twee dochters in 2007 maakte. Hierop is te zien hoe hij dronken op een keukenvloer ligt terwijl hij een cheeseburger naar binnen propt. Op de achtergrond is de stem van het meisje hoorbaar: ze roept haar vader op voor eens en altijd te kappen met de fles. De privé-opname werd gestolen en belandde op YouTube zodat zijn fans getuige konden zijn van de aftakeling van ‘chief life guard’ Mitch Buchannon, de rol die hij in de strandserie speelde.


Brenger van wereldvrede

‘The Hoff,’ zoals zijn bijnaam luidt, liet zich onder behandeling stellen van verslavingsdeskundigen, zonder al teveel resultaat. Een paar jaar later bevestigde hij zijn reputatie door in beschonken toestand bij de uitzending van de MTV Awards te verschijnen. Zijn dronken buien leveren hem intussen ook bijzondere ideeën op. Vorig jaar verzamelde hij een paar journalisten om zich heen en kondigde aan met  zijn ‘enorme populariteit’ voor vrede op de wereld te gaan zorgen – peulenschil. ‘The Hoff’ had ontdekt dat zijn series in probleemgebieden als Oekraïne, Iran en Irak miljoenen kijkers trokken en als hij zijn vingers knipte zouden de militanten hun strijd wel staken. Inmiddels lijkt de 63-jarige, die in Duitsland ook als zanger aan de weg timmerde, weer enigszins nuchter door het leven te gaan. Hij heeft althans een blik geworpen op zijn boekhouding en is zich rot geschrokken. Ex-vrouwen, kinderen, personeel, de kosten van zijn menage zijn dusdanig hoog dat hij geen cent zegt over te houden.

Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland