Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Amsterdamse aanbieder van paddotrips failliet

Door:
Henk Hanssen
  |  15 maart 2023
Een beetje feestganger weet dat het slikken van een pilletje of een paddootje altijd het risico van een slechte trip in zich draagt. Zo ook voor het opzetten van het bedrijf dat van psychedelische ervaringen zijn core business maakt. Het Amsterdamse Synthesis Retreat stuitte in Oregon plotseling op bureaucratische bezwaren en is failliet.
Gerelateerde dossiers:

Synthesis Retreat: een ‘levensveranderende ervaring’

Wie de reviews op de – nog altijd actieve – website van Synthesis Retreat leest, kán simpelweg niet geloven dat dit Amsterdamse bedrijf op 8 maart failliet is gegaan. ‘De ervaring is niets minder dan levensveranderend geweest,’ schrijft Willem, een 37-jarige recruiter uit het VK. ‘Het Synthesis-team is verbazingwekkend, van het eerste e-mailtje tot aan de emotionele omhelzing bij het afscheid: uit elke stap spreekt topklasse,’ verklaart Daniel, 27, een analist uit Canada. En zo gaat het maar door. Alsof ze een toverdrankje hebben geslikt, laat klant na klant zich kennen als een ware apostel van dit unieke bedrijf.

Synthesis Retreat: geestverruiming voor de dikke portemonnee

Het idee waarmee Martijn Schirp en zijn Amerikaanse partner Myles Katz vanaf 2018 de boer op gaan, is simpel en – aanvankelijk – doeltreffend. Veel mensen zijn geïnteresseerd in paddo’s maar durven ze niet te nemen zonder begeleiding. Enter Synthesis Retreat. Onder het motto ‘Discover Expansion’ biedt Synthesis ‘veilige, legale en professioneel begeleide programma’s’ aan, ‘inclusief door psychedelica ondersteunde sessies die deelnemers het potentieel voor persoonlijke groei, emotionele doorbraken en spirituele ontwikkeling bieden’. Klanten zijn circa duizend dollar per dag kwijt voor hun geestverruimende ervaring. De meerdaagse sessies worden gegeven in een voormalige kerk in Zandvoort en bij groepsaccommodatie Venwoude in de bossen van Lage Vuursche.

Bureaucratische beren op de weg

So far, so good. Het ging fout toen Schirp en Katz behalve hun geest ook hun blik op de horizon verruimden. Twee jaar geleden wisten ze rond de acht miljoen euro aan investeringen op te halen waarmee ze in de VS een trainingscentrum voor praktijkbegeleiders wilden opzetten. Het centrum zou worden gevestigd in de toch als ruimdenkend bekendstaande staat Oregon. Maar ná aankoop van de prachtig gelegen groepsaccommodatie Buckhorn Springs verschenen er onverwacht bureaucratische beren op de weg. Het district Jackson County lag dwars. Volgens de Amerikaanse site TechCrunch.com is dit een van de redenen achter het faillissement van Synthesis. Tegen betaling van tienduizend dollar per persoon hadden zich al honderden studenten ingeschreven.

Meer faillissement nieuws
Achterhoeks Verspaningsbedrijf failliet: 6 mensen op straat Gelderlander | vrijdag 23 februari 2024
Nieuwe faillissementen van 22 februari 2024 Van de redactie | donderdag 22 februari 2024
Faillissement Selection Grafische Diensten B.V. printmatters.nl | donderdag 22 februari 2024
Handbalclub Lions failliet verklaard, curator aangesteld 1limburg.nl | donderdag 22 februari 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland