Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Jumbo-topman neemt 16 Nederlandse Leonidas-winkels over

Door:
Henk Hanssen
  |  8 februari 2023
16 Nederlandse Leonidas-winkels die een maand geleden failliet gingen, worden overgenomen door de Brabantse chocolademaker Coco & Sebas van Jumbo-topman Ton van Veen. Coco & Sebas breidt hierdoor uit van 8 naar 24 winkels, waaronder toplocaties op Schiphol en grote NS-stations.

Rebranding Leonidas-winkels in april klaar

De overnamekans ontstond een maand geleden na het faillissement van Min bv uit Roosendaal. Min, een familiebedrijf, had zich in de afgelopen vijftig jaar ontwikkeld tot de belangrijkste distributeur van Leonidasproducten. Min regelde ook de bevoorrading van veel verkooppunten in Nederland en exploiteerde zelf twintig speciaalzaken. Daarvan worden er nu 16 overgenomen door Coco & Sebas. De verbouwing en rebranding van de winkels krijgt de komende maanden zijn beslag en moet in april klaar zijn.

Coco & Sebas wil luxe chocolademarkt vernieuwen

De nieuwe eigenaar neemt ook het hoofdkantoor en het distributiecentrum van Min over. Coco & Sebas werd zes jaar geleden opgericht door patissier Remy Rombouts. Het doel van Rombouts, die ook een achtergrond in sales heeft, is om de chocolademarkt te vernieuwen ‘want die is een tikkeltje ouderwets’. In de Coco & Sebas-formule wordt de verleiding van ambachtelijke chocola gecombineerd met een luxe uitstraling, karakter en sfeer, aldus Rombouts in een interview. Samen met ceo Roger Scheeren maakt hij deel uit de directie.

Veel belangstelling voor overname Leonidas-winkels

Ton van Veen, de huidige bestuursvoorzitter van supermarktketen Jumbo, is meerderheidsaandeelhouder van Coco & Sebas. Hoeveel geld het ambitieuze chocoladebedrijf uit Oirschot op tafel heeft moeten leggen, is niet bekend gemaakt. Curator Bart van Logtestijn van het Bredase Rassers Advocaten verklaarde tegenover Het Financieele Dagblad dat er ‘flink is betaald. Er was veel belangstelling en Coco & Sebas heeft het beste bod neergelegd.’ Het is nog altijd onduidelijk waarom Min failliet ging. De curator heeft dit nog in onderzoek. In het komende faillissementsverslag kan hij er meer over vertellen, kondigde hij aan.

Meer nieuws over dit onderwerp
Faillissement voor twintig Leonidas-winkels De Ondernemer.nl | 12-01-2023
Meer faillissement nieuws
Bijna 1,5 ton schuld bij faillissement Aramzorg Van de redactie | vrijdag 31 maart 2023
Nieuwe faillissementen van 30 maart 2023 Van de redactie | donderdag 30 maart 2023
Omstreden slachterij Holland Vlees Service uit Dodewaard failliet Van de redactie | donderdag 30 maart 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland