Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Modeketen Didi definitief failliet: ruim 500 mensen op straat

Door:
Henk Hanssen
  |  12 februari 2020
Damesmodeketen Didi sluit definitief haar deuren. De pogingen van de curatoren om een doorstart te bewerkstelligen zijn mislukt. Didi telt in Nederland 81 vestigingen waar 530 mensen werken, onder wie 350 fulltimers. Alle medewerkers zullen worden ontslagen.

Acht partijen met interesse in overname modeketen Didi

De rechtbank in Haarlem sprak op al 7 januari het faillissement uit over de verschillende vennootschappen van Didi. Een dag eerder was al surseance verleend. De winkels bleven nog wel open: bij de curatoren, Tineke Wolfwinkel en Marc le Belle, hadden zich circa acht partijen gemeld die interesse toonden in een overname. Gisteren werd bekend dat de gesprekken op niets zijn uitgelopen.

Voor schuldeisers van Didi blijft weinig over

De overnamekandidaten bleken vooral belangstelling te hebben voor het opkopen van de voorraden, verklaarde Le Belle tegen RTLZ. ‘Als je veertig procent van de inkoopwaarde geboden krijgt, kun je het beter zelf verkopen. Zeker met zo'n gemotiveerd personeel en goede klantenkring als Didi. Dat levert meer op voor de boedel.’ De curator zei niet te verwachten dat er voor de schuldeisers veel over blijft. Het UWV, dat na het faillissement wekenlang de lonen heeft doorbetaald, en de Belastingdienst komen eerst aan de beurt.

Didi werd opgericht door Rattan Chadha

Didi werd in de jaren zeventig opgericht door de Amsterdamse ondernemer Rattan Chadha. Nadat Chadha zich meer en meer ging bezighouden met Mexx, en daar een fortuin mee wist te vergaren, verkocht hij Didi in 1981 aan Coltex, het modebedrijf van de Noord-Hollandse textielfamilie Elzas. Dankzij een opvallende en gevarieerde collectie slaagde de familie erin Didi uit te bouwen tot een keten die op zijn hoogtepunt honderdvijftig winkels telde.

De winkels van Didi sluiten vanaf volgende week

De opkomst van online winkelen en de financiële crisis zorgden voor een kentering. Ook de keuze van de retailfamilie om andere formules zoals Superstar en Forecast af te stoten en zich op Didi te concentreren bood uiteindelijk te weinig resultaat. In 2017 werd op een omzet van 47 miljoen 4,4 miljoen verlies geschreven. Toch keek de directie tot vorig jaar nog vol vertrouwen naar de toekomst. De introductie van klantenkaarten en een modernisering van de winkels hadden de cijfers positief beïnvloed, verklaarde directeur Yasha Elzas in een interview met een vakblad. De winkels van Didi sluiten vanaf volgende week definitief.

Meer faillissement nieuws
Game Mania krijgt uitstel van betaling Entertainment Business | zaterdag 22 juni 2024
Machinebouwer Tjalma is failliet trekkeronline | zaterdag 22 juni 2024
'Duetz en Adam Brandstores vragen faillissement aan' Fashion United | zaterdag 22 juni 2024
Kindcentrum Baloe failliet Leidsch Dagblad | donderdag 20 juni 2024
K+R Interior Concepts failliet interieurjournaal | donderdag 20 juni 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland