Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

V&D-baas koopt gigantisch huis

Door:
Henk Hanssen
  |  18 februari 2015
Terwijl hij zijn zetbazen in Nederland instructies blijft geven voor het potje blufpoker dat hij speelt met verhuurders en personeel, bereidt V&D-eigenaar Marc Leder zich handenwrijvend voor op het voorjaar. Eind vorig jaar kocht hij voor twintig miljoen dollar een gigantisch huis met elf badkamers, vier open haarden en een zwembad. Buren vrezen voor een herhaling van de luidruchtige seksfeestjes waar Leder berucht om is.

Schofferende pokerspelletjes

Een geluidsgeïsoleerd interieur met acht slaapkamers, vier open haarden, negen grote en drie kleine badkamers, een bibliotheek en een kantoor waar hij nieuwe zetten in zijn pokerspelletjes kan uitbroeden. In Nederland stijgt de irritatie over de manier waarop de V&D-directie het traditionele polderoverleg  schoffeert met dreigbrieven, rechtszaken en, zoals tijdens het kort geding van gisteren, een op het laatste moment op tafel verschijnend voorstel het personeel aandelen te geven in ruil voor een loonoffer. In Amerika heeft het brein achter deze slikken-of-stikken-strategie ook nog andere dingen aan zijn hoofd. Afgezien van het bestieren van zijn andere bedrijven, peinst Marc Leder, medeoprichter van de in miljarden grossierende investeringsmaatschappij Sun Capital die V&D in 2010 verwierf, ook over de inrichting van de nieuwe stek die hij home mag noemen.

Portable toiletten

Eind vorig jaar sijpelden in regionale media van de Amerikaanse oostkust de eerste ongeruste berichten door over de inspectiebezoekjes die Leder aflegde in Bridgehampton, een uitstulping van Long Island bij New York. De overwegend steenrijke bewoners vreesden dat het gedaan zou zijn met de rust wanneer de notoire ‘party animal’ Leder zich in hun midden zou vestigen. De herinnering aan de uitbundige seksfeestjes die hij er eerder in een huurhuis belegde is nog vers. In juli 2011 raceten geblindeerde auto’s door de straten om een stroom gasten aan te voeren die na aankomst niet wisten hoe snel ze hun kleren uit moest krijgen. Een buurman belde de politie nadat een auto ternauwernood een schoolbus met vierjarige kinderen ontweek. Anderen  spraken hun afschuw uit over portable toiletten in de tuin en de reusachtige feesttent die Leder zonder vergunning op zijn terrein liet neerzetten. Volgens The New York Post knepen de autoriteiten een oogje toe nadat Leder een check van tienduizend dollar uitschreef voor een liefdadigheidsdoel.

Hugh Hefner

Maar vijftiger Leder laat zich niet afschrikken door een beetje reuring. Naar verluidt zou de Hugh Hefner van de Hamptons, zoals zijn bijnaam luidt, twintig miljoen dollar hebben betaald voor een pand in Sagaponack, een naast Bridgehampton gelegen dorp dat jaarlijks hoog scoort in de strijd om de eretitel ‘duurste postcode van de VS’. Op de Forbes-ranglijst van 2014 eindigde Sagaponack als tweede met een gemiddelde huizenprijs van 6.433.077 dollar. Het dorp telt een paar honderd inwoners, waaronder Bill en Hillary Clinton en de zanger Billy Joel. Sommigen onder hen vrezen dat de waarde van hun optrekje keldert wanneer Leder de rustieke reputatie van Sagaponack wegblaast met de technoherrie die zijn erotische parties omlijsten. Het vakblad Variety merkte schalks op dat Leders beoogde huis ook beschikt over een ‘bunk room’ waar de toekomstige gasten van de V&D-eigenaar hun roes uit kunnen slapen. In 2013 roerde Leder zich ook al op de onroerend goed markt. In het tegenover Miami gelegen South Beach kocht hij voor vijftien miljoen dollar een penthouse appartement, eveneens voorzien van een zwembad. Mocht hij de politie van Sagaponack niet weten te verleiden met een duit in een filantropische zak, dan heeft hij in elk geval een uitwijkmogelijkheid.

Meer faillissement nieuws
Failliet per provincie week 20 - 2024 Van de redactie | maandag 20 mei 2024
Uitgever van weekblad De Hallo failliet verklaard nu horst aan de maas. | zondag 19 mei 2024
Nieuwe faillissementen van 16 mei 2024 Van de redactie | donderdag 16 mei 2024
BKT Logistics failliet verklaard Transport Online | donderdag 16 mei 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland