Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Gordon Brothers wil na Blokker ook failliete Body Shop overnemen

Door:
Henk Hanssen
  |  3 juli 2024
Vertrouwen in retail verloren? Dat geldt allerminst voor de Amerikaanse investeringsmaatschappij Gordon Brothers. In mei redde de private equity investeerder Blokker door een lening van 35 miljoen euro te verstrekken. Nu meldt de Britse krant The Telegraph dat de Amerikanen ook hun zinnen hebben gezet op een overname van de restanten van The Body Shop.

Zwartgallige voorspellingen over lege winkelstraten

Aan sombere lieden met zwartgallige voorspellingen over lege winkelstraten is geen gebrek de laatste jaren. De kans dat overheden zich uit vrees voor een volgend virus opnieuw zullen laten verleiden winkeldeuren te barricaderen is allerminst ondenkbeeldig. En mochten de Van Dissels en Koopmansen zich wél in toom weten te houden, dan liggen er voor een doorsnee retailondernemer meer dan genoeg uitdagingen klaar om een winkel overeind te houden. De klant van vandaag wil immers op elk gewenst moment zowel online als fysiek een product kunnen kopen en er vragen over kunnen stellen.

Aantal winkels in Nederland met 25 procent afgenomen

Het dwingende perspectief van de vereiste omnichannelstrategie heeft de binnensteden de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Simpel gezegd: menige winkelketen heeft de moed opgegeven. Locatus, marktleider op het terrein van retailinformatie in de Benelux, signaleert dat er een transformatie heeft plaatsgevonden van koopcentra naar centra met een steeds meer diverse functie. Het aantal winkels in het centrum van de 17 grootste Nederlandse steden is de afgelopen twintig jaar flink afgenomen. Van 11.372 detailhandelspanden in 2004 naar 8.595 nu. Een afname van bijna 25 procent.

Gordon Brothers belijdt het geloof in de winkel met bijbelse passie

Ook met het iconische Blokker leek het lange tijd deze kant op te gaan. Maar kort voor het eind van een cruciale financieringsdeadline kwamen de toplieden van eigenaar Mirage in mei dit jaar onverwacht toch nog met een nieuwe investeerder op de proppen. Bij de Gordon Brothers Group, een in 1903 opgerichte firma uit Boston, wordt het geloof in de winkel nog beleden met een oudtestamentische passie. Zij verklaarden zich bereid 35 miljoen te steken in het Nederlandse Blokker. De doelen zijn helder: de concurrentie met Action aangaan, het eigen merk verder ontwikkelen, winst maken.

Gordon Brothers wil Body Shop nieuw leven in blazen

Met de investering in Blokker is de honger van Gordon Brothers nog niet gestild, zo blijkt nu. The Telegraph meldde twee dagen geleden dat de brothers uit Boston in de race zijn om de resten van de failliete cosmeticaketen The Body Shop over te nemen. Deze duurzame Britse cosmeticaketen ging in februari op de fles nadat een grote kredietverstrekker zich terugtrok en er een gat 116 miljoen euro ontstond. Curatoren zijn momenteel bezig met het afwikkelen van het bankroet. In het VK zijn 75 verlieslatende winkels gesloten. Gordon Brothers zou The Body Shop nieuw leven in willen blazen door de resterende honderd zaken over te nemen.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 19 juli 2024 Van de redactie | vrijdag 19 juli 2024
Renewd vraagt uitstel van betaling aan Emerce | vrijdag 19 juli 2024
Nieuwe faillissementen van 18 juli 2024 Van de redactie | donderdag 18 juli 2024
De Zorg van Toen failliet verklaard; zoektocht naar overnamekandidaat - nationalezorggids.nl | donderdag 18 juli 2024
Horecapartner YveY failliet verklaard vvv-venlo.nl | donderdag 18 juli 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland