Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Stamkroeg Jules Deelder op de fles

Door:
Henk Hanssen
  |  20 december 2023
Café Ari, de iconische kroeg aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg, is failliet. Eigenaar Ger Koedam heeft zelf het faillissement aangevraagd. ‘We hadden een fantastisch publiek en hebben een ontzettend leuke tijd gehad met zijn allen, maar het is op.’ Ari werd vooral beroemd dankzij Jules Deelder die het café als zijn huiskamer beschouwde.
Gerelateerde dossiers:

Vaste gasten kunnen niet geloven dat ‘hun’ café Ari failliet is

‘Een nachtmerrie! Café Ari moet blijven! Wat moeten we zonder de frisse Rotterdamse humor en gastvrijheid van Ger?’ Op de Facebookpagina van café Ari stromen de reacties binnen. Vaste gasten kunnen niet geloven dat hun favoriete stek letterlijk op de fles gaat. Onder bezielende leiding van Ger Koedam groeide de kroeg aan de Nieuwe Binnenweg in twintig jaar tijd uit tot een van de beroemdste cafés van Rotterdam. Maar nu is het ineens over en uit voor café Ari.

Jules Deelder beschouwde café Ari als zijn tweede huiskamer

Ari dankt een fiks deel van zijn faam aan Jules Deelder. De nachtburgemeester van Rotterdam beschouwde de zaak als zijn huiskamer. Een standbeeld van de in 2019 overleden dichter prijkt pal voor de ingang van het café. Anders dan menigeen denkt, is café Ari niet vernoemd naar de gelijknamige dochter van Deelder. ‘Vroeger noemde iedereen in Rotterdam elkaar Ari,’ aldus eigenaar Ger Koedam die het faillissement zelf heeft aangevraagd.

Terugbetalen coronasteun nekt legendarisch Rotterdams café Ari

Op Rijnmond, de regionale publieke omroep voor Rotterdam en omstreken, lichtte hij de verschillende oorzaken toe. Hij moet de coronasteun terugbetalen. Zijn dochter Bianca heeft een boel klanten meegenomen toen ze eveneens op de Nieuwe Binnenweg een café begon. En er zijn gezondheidsredenen: ‘Ik ben praktisch blind door een glaucoom en kan niet meer in de zaak aanwezig zijn. Mijn vrouw ook niet, want die moet voor me zorgen.’

Eigenaar café Ari: ‘Ik kan wel gaan janken, maar dat helpt ook niet’

Desondanks blijft de 78-jarige Koedam goedgemutst. ‘We leven nog en ik zie de zon weer schijnen door de ramen hier. Wat moet je verder? Ik kan wel gaan janken, maar dat helpt ook niet. We hadden een fantastisch publiek en hebben een ontzettend leuke tijd gehad met zijn allen, maar het is op.’

Meer nieuws over dit onderwerp
Meer faillissement nieuws
Holy Moly Pizza kan weer op pad twinklemagazine.nl | vrijdag 14 juni 2024
Nieuwe faillissementen van 13 juni 2024 Van de redactie | donderdag 13 juni 2024
Welling's Vloeren in staat van faillissement wonen360 | donderdag 13 juni 2024
SPRUIT eten & drinken in Het Kruispunt failliet verklaard barendrecht nu | donderdag 13 juni 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland