Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Vader en zoon uit Limburg op dezelfde dag failliet verklaard

Door:
Henk Hanssen
  |  18 oktober 2023
Het gezegde ‘zo vader zo zoon’ kreeg vorige week in Limburg op een wel heel wrange manier gestalte. De rechtbank Limburg verklaarde de installatiebedrijven van één gezin failliet, nota bene op dezelfde dag. Het betrof de onderneming van de ouders Sars uit Roermond en het bedrijf van zoon Ralph uit Sittard.

Curatoren: geen relatie tussen faillissementen installatiebedrijven gezin Sars

Ongetwijfeld zal 10 oktober op de kalender van de familie Sars voortaan met een rouwrand worden omlijst. Op die dag, vorige week dinsdag, verklaarde de Limburgse rechtbank de installatiebedrijven van het gezin Sars failliet. In Roermond kwam er een eind aan het installatiebedrijf dat in 1998 werd opgericht door Gijs (66) en Ans (65) Sars. En in Sittard moest De Boer Installatietechniek de boeken neerleggen. Van dit bedrijf was zoon Ralph directeur-eigenaar. Het vermoeden dat het ene bankroet met het andere toe maken heeft, ligt voor de hand. Toch is dat niet het geval, stellen de curatoren.

Sars Roermond kon personeel niet meer betalen

Curator Christian Slegers van Aben & Slag Advocaten uit Weert wijt het faillissement van Sars uit Roermond aan veelvoorkomende redenen: banken die aarzelen met kredieten, klanten die te laat betalen en ongeduldige leveranciers. Bij Sars Roermond werd de geldnood zo nijpend dat er geen salaris meer kon worden betaald aan de ruim twintig medewerkers. Maar een relatie met ‘Sars Sittard’, ziet Slegers niet. ‘Op basis van de mij nu beschikbare informatie’ is er geen sprake van een verband tussen beide faillissementen, zegt hij tegen dagblad De Limburger.

Failliete installatiebedrijven familie Sars ontplooiden verschillende activiteiten

Zijn collega die zich over het bankroet van de onderneming van zoon Ralph buigt, curator Michiel Peeters van Boels Zanders Advocaten, komt tot dezelfde conclusie. Tussen Sars Installaties en De Boer Installatietechniek bestond een duidelijk onderscheid: ze hadden eigen klanten en ontplooiden verschillende activiteiten. Het bedrijf van de ouders richtte zich meer op projecten, zoon legde zijn focus op service en onderhoud. Wel werd er tussen de ondernemingen personeel uitgewisseld. ‘Maar dat werd volgens de bestuurder keurig afgerekend,’ vertelt de curator in de krant.

‘Heftige week voor de familie’

Het faillissement van De Boer Installatietechniek heeft vooral te maken met de kosten van een overname en een klant die niet met zijn centen over de brug kwam. De faillissementen hebben volgens de curator geleid tot ‘een heftige week voor de familie’. Extra wrang is dat de orderportefeuille van Sars Installaties uitpuilde. De hardnekkige liquiditeitsproblemen noopten de eigenaren echter om zelf het faillissement aan te vragen voor G. Sars Installatiebedrijf en dochteronderneming Sars Installaties.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland