Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Nieuw Bouwbedrijf Juya Bouw neemt Opdrachten Over van Bouwgroep Emmen

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  2 mei 2023
Bouwgroep Emmen heeft een doorstart gemaakt. Jeroen Kuipers, een voormalig bestuurder, heeft een deel van de opdrachten overgenomen en ondergebracht bij zijn nieuwe bedrijf, Juya Bouw. Bijna de helft van het personeel, dat uit bijna veertig personen bestaat, kan bij het nieuwe bedrijf aan de slag.
Gerelateerde dossiers:

Het management van het aannemersbedrijf vroeg begin deze maand zelf het faillissement aan. Volgens curator Rienk de Vries van Trip Advocaten is de doorstart op hoofdlijnen zo goed als rond.

Gesstegen bouwkosten

Bouwgroep Emmen kwam in de problemen door onder meer de gestegen bouwkosten, die vanwege vaste contracten waarmee het bedrijf werkte niet doorberekend konden worden. Daarnaast ontstond er onenigheid over betalingen met een ontwikkelaar over werkzaamheden in een vakantiepark in Westerbork. Bovendien was het aantal aanvragen teruggelopen, terwijl de hypotheekrente gestegen was.

Volgens De Vries loopt het aantal schuldeisers dat zich meldt op. Het gaat voornamelijk om leveranciers en opdrachtgevers. Tot nu toe gaat het om een bedrag van zeven ton. De schuld kan oplopen tot enkele miljoenen, op basis van de administratie.

Doorstart is zo goed als rond

De doorstart van Juya Bouw is zo goed als rond. Het nieuwe bouwbedrijf zal zich voornamelijk richten op de particuliere markt en het dagelijks onderhoud. Het heeft al een aantal projecten overgenomen van Bouwgroep Emmen, waaronder de verbouwing van het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam.

Meer nieuws over dit onderwerp
Bouwgroep Emmen vraagt faillissement aan Van de redactie | 02-04-2023
Meer faillissement nieuws
SPRUIT eten & drinken in Het Kruispunt failliet verklaard barendrecht nu | donderdag 13 juni 2024
Nieuwe faillissementen van 12 juni 2024 Van de redactie | woensdag 12 juni 2024
Lichte daling aantal faillissementen Henk Hanssen | woensdag 12 juni 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland