Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Meubelzaak Unique-Lifestyle failliet: klanten lopen aanbetaling mis

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  3 april 2023
Tientallen klanten zijn hun aanbetaling kwijt nu meubelzaak Unique-Lifestyle in Tubbergen failliet is verklaard. De meubelzaak had moeite met de uitlevering van bestellingen, waardoor er een liquiditeitstekort ontstond en de zaak haar deuren moest sluiten. Het faillissement heeft ernstige gevolgen voor klanten die meubels hadden besteld en reeds een aanbetaling hadden gedaan.
Gerelateerde dossiers:

Problemen bij uitlevering bestellingen

Unique-Lifestyle is een relatief nieuwe speler op de meubelmarkt en bestond pas een jaar. Hoewel corona grotendeels achter de rug was op het moment van het faillissement, hadden meubelfabrikanten hun productie- en logistieke processen nog niet volledig op orde. Hierdoor waren er problemen bij de uitlevering van bestellingen, wat uiteindelijk resulteerde in een liquiditeitstekort.

Klanten lopen aanbetaling mis

Klanten die meubels hadden besteld en reeds een aanbetaling hadden gedaan bij Unique-Lifestyle, zijn nu hun geld kwijt. De curator van de meubelzaak, Anne Spoor, geeft aan dat zij wordt overstelpt met telefoontjes van gedupeerden. Op dit moment kan zij nog niets voor hen doen, maar zij vraagt klanten wel om hun vorderingen per mail bij haar in te dienen.

Unieke meubels met een lifestyle-twist

Unique-Lifestyle onderscheidde zich op de markt door haar unieke meubels met een lifestyle-twist. De meubelzaak was gevestigd aan de Reutumseweg en bood een breed assortiment meubels, accessoires en verlichting. De zaak trok vooral klanten die op zoek waren naar bijzondere, unieke meubelstukken.

Meer nieuws over dit onderwerp

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland