Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

OPS Plastics BV in Zaandam dreigt te verdwijnen

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  21 maart 2023
OPS Plastics BV, een toonaangevend bedrijf in Nederland op het gebied van kunststofbewerking, is onlangs failliet verklaard. Ondanks de interesse van verschillende partijen, is er niemand die de activiteiten van het bedrijf kan of wil voortzetten. Dit betekent dat OPS Plastics BV binnenkort mogelijk definitief zal verdwijnen.
Gerelateerde dossiers:

Belangstelling voor overname

Na de faillietverklaring van OPS Plastics BV toonden verschillende partijen belangstelling voor de overname van de machines en andere bedrijfsmiddelen. Ook waren er geïnteresseerden die de activiteiten van het bedrijf wilden voortzetten. Helaas is er geen doorstart mogelijk gebleken en zijn alle bedrijfsmiddelen verkocht aan één koper.

Medewerkers vinden ander werkTot vorige maand werkten er negen medewerkers bij OPS Plastics BV. Sommigen van hen hebben al zicht op ander werk. Het bedrijf heeft nog enige tijd doorgewerkt om lopende opdrachten af te maken. Inmiddels is de zaak echter gesloten.

Oorzaken van het faillissementDe oorzaken van het faillissement van OPS Plastics BV worden momenteel onderzocht. Uit het eerste curatorenverslag blijkt dat het bedrijf de laatste jaren afwisselend winst en verlies heeft geboekt. Bovendien moest OPS Plastics BV verhuizen naar Zaandam vanwege betalingsachterstanden bij de energieleverancier en verhuurder van het oude bedrijfspand. Deze verhuizing leidde tot omzetverlies, gevolgd door de coronacrisis en het vertrek, de ziekte en het overlijden van belangrijke medewerkers.

Vorderingen van de fiscus en het UWVOPS Plastics BV heeft nog aanzienlijke vorderingen openstaan bij de fiscus en het UWV. De fiscus heeft een vordering van meer dan drie ton en van het UWV wordt ook nog een vordering verwacht. Daarnaast hebben 22 concurrente schuldeisers nog een bedrag van in totaal 75.000 euro te goed.

OPS Plastics BV dreigt te verdwijnenOPS Plastics BV is een belangrijke naam in Nederland op het gebied van kunststofbewerking. Het bedrijf heeft echter te maken gekregen met verschillende uitdagingen, waaronder financiële problemen, de coronacrisis en het verlies van belangrijke medewerkers. Ondanks de interesse van verschillende partijen, is er niemand die de activiteiten van het bedrijf kan of wil voortzetten. Het ziet er daarom naar uit dat OPS Plastics BV binnenkort definitief zal verdwijnen.


Meer faillissement nieuws
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet Accountant.nl | vrijdag 8 december 2023
Nieuwe faillissementen van 7 december 2023 Van de redactie | donderdag 7 december 2023
Nieuwe faillissementen van 6 december 2023 Van de redactie | woensdag 6 december 2023
Viaplay met Max Verstappen-snelheid op weg naar faillissement Henk Hanssen | woensdag 6 december 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland