Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Modedup Quince en Zoe Karssen opnieuw failliet, doorstart in zicht?

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  15 maart 2023
Het Nederlandse modeduo Quince en Zoe Karssen zijn opnieuw failliet gegaan. Dit keer is het bedrijf Gaïa Gaïa, dat ze in 2020 hebben opgericht, kopje onder gegaan door een 'lullig conflict' met een leverancier. Maar er is hoop op een doorstart.

GESCHIEDENIS VAN QUINCE EN ZOE KARSSEN

Quince en Zoe Karssen hebben in 2010 het modebedrijf Zoe Karssen opgericht. Het bedrijf verkocht T-shirts en sweaters met spreuken en illustraties voor vrouwen. Later zijn ze bredere collecties gaan maken en kregen ze internationale bekendheid toen bloggers en sterren als Rihanna en Beyoncé hun ontwerpen begonnen te dragen.

Tussen 2015 en 2017 boekte het succesvolle bedrijf jaaromzetten van ruim 5 miljoen euro. Het jaar daarna viel de omzet terug tot 4 miljoen euro en begin 2019 ging Zoe Karssen failliet. Het bedrijf en het merk werden uit de failliete boedel overgenomen door investeerder Fashion Invest van Franklin Thielsch en Bjorn Hoejenbos. Na het faillissement was er voor het echtpaar geen rol meer weggelegd bij het bedrijf.

NIEUWE START MET GAÏA GAÏA

Begin 2020 begonnen Quince en Zoe Karssen weer opnieuw met het maken van bedrukte T-shirts en sweaters. Ze richtten zich met hun nieuwe modemerk Gaïa Gaïa op vrouwen tussen de 20 en 40 jaar die iets te besteden hadden. De prijzen voor een T-shirt begonnen bij 70 euro en voor sweaters bij 250 euro.

Het faillissement van Gaïa Gaïa is ontstaan door een 'lullig conflict' met een leverancier die beslag bij het bedrijf legde. Volgens Quince Karssen liep het merk goed. De mogelijkheid van een doorstart wordt momenteel onderzocht.

MOGELIJKHEID VAN EEN DOORSTART

Curator Bianca Brand bevestigt dat er een doorstart onderzocht wordt. Het is nog niet bekend wat de oorzaken van het faillissement en de financiële problemen zijn. "Gegadigden kunnen zich bij mij melden", aldus Brand.

Quince Karssen heeft goede hoop dat de activiteiten voortgezet kunnen worden en heeft een gesprek met een investeerder over de mogelijkheid van een doorstart. Het is dus nog even afwachten wat de toekomst brengt voor het modeduo Quince en Zoe Karssen en hun bedrijf Gaïa Gaïa.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 12 juni 2024 Van de redactie | woensdag 12 juni 2024
Lichte daling aantal faillissementen Henk Hanssen | woensdag 12 juni 2024
Failliet per provincie week 23 - 2024 Van de redactie | maandag 10 juni 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland