Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Directie failliet Alera Zorg voor rechter gedaagd: claim van ruim miljoen

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  5 maart 2023
Het omstreden zorgbureau Alera Zorg uit Hengelo, dat eerder failliet werd verklaard, blijft de gemoederen bezighouden. Ditmaal zijn de twee directeuren van het bedrijf voor de rechter gedaagd door de curator vanwege de financiële schade van het bankroet, die is becijferd op zo'n 1,2 miljoen euro.
Gerelateerde dossiers:

De curator van Alera Zorg stelt de twee directeuren-bestuurders van het bedrijf privé verantwoordelijk voor de financiële schade die het bankroet heeft veroorzaakt. Het zorgbureau kwam in de problemen toen drie zorgverzekeraars ruim 1 miljoen euro terugvorderden omdat de ingediende declaraties niet in orde waren. De administratie van het bedrijf voldeed volgens de curator niet aan de wettelijke vereisten, waardoor de directeuren zich schuldig zouden hebben gemaakt aan onbehoorlijk bestuur. Ook is er sprake van onrechtmatig paulianeus handelen, waarbij selectief schuldeisers werden betaald terwijl anderen met lege handen achterbleven. De rechter zal zich binnenkort over de zaak buigen.

Ondeugdelijke urenadministratie

Achtergronden van het faillissement Naast de problemen met de declaraties waren er nog meer oorzaken die tot het faillissement van Alera Zorg hebben geleid. Zo bleek er sprake te zijn van een ondeugdelijke urenadministratie en waren er meerdere procedures gaande tegen zorgorganisaties die nog geld tegoed hadden van Alera Zorg. Ook is opmerkelijk dat het bedrijf vlak voor het faillissement nog coronasteun heeft aangevraagd en ontvangen, terwijl het al in de problemen zat.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland