Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Mogelijk toch doorstart voor Office Centre

Door:
Henk Hanssen
  |  9 maart 2022
Er is toch nog hoop voor Office Centre. Vorige week werd de kantoorartikelengroothandel failliet verklaard, deze week maakte de curator bekend dat hij de mogelijkheden voor een doorstart onderzoekt. De ruim dertig Nederlandse vestigingen blijven tot nader ¬order gewoon open.

Office Centre geveld door lockdownDe langdurige lockdown die het kabinet-Rutte afgelopen winter als enige land in Europa instelde, hebben een onverwacht slachtoffer geëist: de kantoorartikelengroothandel Office Centre. Onverwacht omdat Office Centre nog geen jaar geleden werd overgenomen door het Amsterdamse Standard Investment. Office Centre heeft circa tachtig winkels in Nederland en Duitsland.

Nieuwe eigenaar Office Centre rekende op eind coronacrisis

Toen de overname in juli 2021 definitief zijn beslag kreeg, was de financiële situatie van Office Centre ook al alles behalve florissant. Maar de nieuwe eigenaar ging ervanuit dat het grootste leed van de coronacrisis achter de rug was. 'Nadat het vaccin er was, en iedereen die dat wilde gevaccineerd kon worden, hadden wij niet verwacht dat een nieuwe coronavariant zou leiden tot voortzetting van de ingrijpende beperkingen,’ zegt Hendrik-Jan ten Have, directeur van Standard Investment, in het FD.

Omzet Office Centre afhankelijk van winkelbezoek

Bovendien meende Ten Have dat de vraag naar kantoorartikelen groot zou blijven omdat mensen bij het inrichten van hun thuiswerkplek nieuwe spullen nodig hadden. Een groot deel van de omzet van Office Centre komt echter van winkelbezoek. De nieuwe harde lockdown die het kabinet deze winter instelde om de milde Omicron-variant te bestrijden kwam daarom hard aan, zo hard dat het bedrijf het niet heeft weten te bolwerken. Bij Office Centre werken 550 mensen.

Office Centre is hoofdsponsor van FC Groningen

De rechtbank Midden-Nederland heeft de gelouterde insolventieadvocaat Rinke Dulack van het Utrechtse Van Benthem & Keulen als curator aangewezen. Dulack heeft verklaard op zoek te gaan naar een geïnteresseerde partij. De ontwikkelingen worden ook nauwlettend gevolgd door FC Groningen: Office Centre is hoofdsponsor van de eredivisieclub. Overigens maakt Staples Benelux, dat ook eigendom is van Standard Investment, geen deel uit van het faillissement.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland