Actuele informatie over faillissementen en surseances

Topkok Ron Blaauw redt legendarisch Indisch restaurant Garoeda van ondergang

Door:
Henk Hanssen
  |  17 november 2021
Een doorstart is het niet maar toch. Garoeda, het iconische Indisch restaurant aan de Haagse Kneuterdijk, blijft definitief voortbestaan. Het uit 1949 daterende etablissement waar menige kabinetsformatie werd bekokstoofd, is overgenomen door de onderneming van chefkok Ron Blaauw.

Garoeda-eigenaar moest na 40 jaar buigen voor coronacrisis

Garoeda ging in september 2020 failliet. Na veertig jaar moest eigenaar Peter ’t Mannetje capituleren voor de gevolgen van de coronacrisis. De ambtenaren, lobbyisten en politici die normaal zijn zaak frequenteerden werden door de maatregelen gedwongen om weg te blijven. In het drie verdiepingen tellende pand op de hoek van de Kneuterdijk en met uitzicht op het Voorhout hoorden de in onberispelijke witte jassen gestoken obers alleen nog maar hun eigen voetstappen kraken.

Het hele interieur van restaurant Garoeda ging onder de hamer

Het leek over en uit voor Garoeda. Zeker toen in november het complete interieur werd geveild. Schilderijen, serviezen en kunstobjecten waaronder de enorme garoeda, de mythische vogelmens waar het restaurant zijn naam aan ontleende, gingen op last van de curator niets ontziend onder de hamer. Na deze inktzwarte periode is er nu eindelijk goed nieuws. Binnen afzienbare tijd opent het restaurant weer de deuren als Garuda by Ron Gastrobar Indonesia.


Restaurant Garuda krijgt een moderne make-over

De afgelopen maanden is het pand flink vertimmerd. Garuda behoudt zijn tropische sfeer maar krijgt wel een moderne make-over. Op de bovenste verdieping verschijnt een cocktailbar, de batik muurbekleding keert niet terug. Ook het menu wordt afgestoft. Net als Blaauws andere gastrobar, Javaanse Meisjes in Alkmaar, biedt Garuda een vernieuwende blend van Indonesische gerechten. Trouwe gasten hoeven niets te vrezen: klassiekers als rendang en rijsttafel zullen een prominente plaats op hun menu behouden.

Gerelateerde dossiers:
Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland