Een doorstart is het niet maar toch. Garoeda, het iconische Indisch restaurant aan de Haagse Kneuterdijk, blijft definitief voortbestaan. Het uit 1949 daterende etablissement waar menige kabinetsformatie werd bekokstoofd, is overgenomen door de onderneming van chefkok Ron Blaauw.
Garoeda-eigenaar moest na 40 jaar buigen voor coronacrisis
Garoeda ging in september 2020 failliet. Na veertig jaar moest eigenaar Peter ’t Mannetje capituleren voor de gevolgen van de coronacrisis. De ambtenaren, lobbyisten en politici die normaal zijn zaak frequenteerden werden door de maatregelen gedwongen om weg te blijven. In het drie verdiepingen tellende pand op de hoek van de Kneuterdijk en met uitzicht op het Voorhout hoorden de in onberispelijke witte jassen gestoken obers alleen nog maar hun eigen voetstappen kraken.
Het hele interieur van restaurant Garoeda ging onder de hamer
Het leek over en uit voor Garoeda. Zeker toen in november het complete interieur werd geveild. Schilderijen, serviezen en kunstobjecten waaronder de enorme garoeda, de mythische vogelmens waar het restaurant zijn naam aan ontleende, gingen op last van de curator niets ontziend onder de hamer. Na deze inktzwarte periode is er nu eindelijk goed nieuws. Binnen afzienbare tijd opent het restaurant weer de deuren als Garuda by Ron Gastrobar Indonesia.
Restaurant Garuda krijgt een moderne make-over
De afgelopen maanden is het pand flink vertimmerd. Garuda behoudt zijn tropische sfeer maar krijgt wel een moderne make-over. Op de bovenste verdieping verschijnt een cocktailbar, de batik muurbekleding keert niet terug. Ook het menu wordt afgestoft. Net als Blaauws andere gastrobar, Javaanse Meisjes in Alkmaar, biedt Garuda een vernieuwende blend van Indonesische gerechten. Trouwe gasten hoeven niets te vrezen: klassiekers als rendang en rijsttafel zullen een prominente plaats op hun menu behouden.