Actuele informatie over faillissementen en surseances

Inwoners Stadskanaal helpen gebroken festivalorganisator overeind

Door:
Henk Hanssen
  |  14 juli 2021
5 podia, 46 artiesten, testprotocollen: in de bossen rond Stadskanaal was dit weekend alles geregeld voor het Secret Forest Festival. Op de avond voor de opening hoorde organisator Jeroen van Broekhoven dat het feest niet door kon gaan. Hij vreest voor het faillissement van zijn bedrijf, Fox Events. Met een hartverwarmende inzamelingsactie proberen de inwoners van Stadskanaal de gebroken ondernemer overeind te helpen.

Organisator Secret Forest: ‘Hoe ik het moet betalen? Geen idee.’

Kort na de persconferentie van afgelopen vrijdagavond pakte Jeroen van Broekhoven zijn telefoon en ging voor het hoofdpodium staan. Minder dan 24 uur later had daar het Secret Forest Festival moeten losbarsten. Op het lommerrijke terrein van vakantiepark Pagedal was elk onderdeel in gereedheid gebracht. Geluid- en lichtinstallaties, dansvloeren, bars, tenten en vijf podia waar 46 artiesten zouden gaan optreden. ‘Nou, daar staan we dan,’ zei Van Broekhoven tegen de camera van zijn telefoon. ‘We kunnen niks, we mogen niks. We moeten afbreken. Hoe ik het moet betalen? Geen idee.’

Kabinet: alleen ‘geplaceerde evenementen’ nog toegestaan

Van Broekhoven is een van de eerste ondernemers die wordt getroffen door het impliciete festivalverbod dat Mark Rutte en Hugo de Jonge op 9 juli plotseling uitvaardigden. ‘Dit zou veruit de dikste editie worden,’ zegt hij in het filmpje dat hij op Facebook plaatste. ’46 dikke artiesten. We hebben ze allemaal afgebeld. Het gaat helaas niet door. Het gezin is er kapot van. Alle personeelsleden. Alle zzp’ers. Alle bouwers. Iedereen kapot. Ik hoop dat jullie je rust kunnen bewaren. Binnen een paar weken komen we met een oplossing voor de tickets op wat voor manier dan ook.’


Vijftienduizend euro opgehaald voor organisator Secret Forest

Maar binnen een paar dagen blijkt de oplossing uit een hele andere hoek te komen. Middenstanders en festivalbezoekers laten merken hoezeer zij waarderen dat horecaondernemer Van Broekhoven al jaren tal van activiteiten voor de jongeren van Stadskanaal organiseert. Achter winkelruiten verschijnen posters. In het centrum worden vier grijze containers met het logo van Secret Forest en de oproep ‘Uw steun heel graag!’ geplaatst. Op sociale media stromen de steunbetuigingen binnen. Het doel om ‘voor Jeroen + crew’ twintigduizend euro op te halen wordt binnen een paar dagen al voor driekwart gerealiseerd.

Secret Forest Festival: vierhonderdduizend euro schade

Bij hem thuis worden bossen bloemen bezorgd. Tientallen mensen assisteren met afbreken. Bezoekers doneren hun ticket en beloven bij de volgende editie weer een nieuw kaartje te kopen. De hartverwarmende hulp verdrijft de somberheid bij Van Broekhoven. ‘Onwerkelijk, de mate van verbinding die Secret Forest Festival teweeg heeft gebracht!’ schrijft hij dankbaar op zijn Facebookpagina. ‘Dit hadden wij niet durven dromen. Het geeft ons de kracht om af te breken en dan vol voor gerechtigheid te strijden bij de overheid.’ Van Broekhoven heeft vierhonderdduizend euro in de organisatie gestoken. Hij verwacht van de overheid tachtig procent vergoed te krijgen.

Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland