Actuele informatie over faillissementen en surseances

Eindhovense beachclub dreigt failliet te gaan door ontbreken papiertje

Door:
Henk Hanssen
  |  16 juni 2021
Juist nu de meeste coronamaatregelen worden opgeheven en de zomer zijn hoogtepunt nadert staat de bv die de plas bij het bekende Eindhovense recreatiegebied Landsard Beach exploiteert op de rand van een faillissement. De reden: boetes die worden opgelegd omdat jetskiërs niet beschikken niet over een vaarbewijs.

Ambtenaren kennen geen genade met beachclub Eindhoven

Crisis of niet, de ambtenaren van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) kennen geen genade. Dat Landsard Beach bv door de coronamaatregelen al anderhalf jaar geen cent heeft verdiend, maakt de onder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ressorterende dienst niet milder. Ze handhaaft de drie boetes à € 2750 wegens het jetskiën zonder vaarbewijs. En bij een nieuwe overtreding volgt een dwangsom van maximaal € 27.500. Door deze financiële strop dreigt Landsard Beach failliet te gaan.

Op besloten plas toch vaarbewijs vereist

De ellende begon eind 2020 toen dienders van de ILT drie jetskiërs ‘betrapten’. De piloten, leden van jetskiclub de Landsard, waren aan het varen op de net boven Eindhoven Airport gelegen besloten plas die door Landsard Beach bv wordt geëxploiteerd. Hoewel het geen openbaar water betreft waren de ambtenaren van mening dat ter plaatse toch een vaarbewijs is vereist. De inspecteurs kondigden aan deze overtreding nog door de vingers te zien maar de volgende keer zouden ze geen coulance meer betrachten.

Op een kartbaan werd aan Max Verstappen toch ook geen rijbewijs gevraagd?

Een tijdje later was het raak. Bij een hercontrole snapte de ILT-inspectie opnieuw drie jetskiërs. Er werd voor ruim achtduizend euro aan boetes uitgeschreven. Alleen, de boetes werden niet aan de individuen opgelegd maar aan de onderneming die de jetskiërs faciliteert. Afgelopen maandag kwam Landsard Beach juridisch in het geweer tegen deze sancties van de ILT. Voor de rechtbank in Den Bosch betoogde eigenaar Jim Mols dat er op de besloten plas helemaal geen vaarbewijs vereist was. Aan de jonge Max Verstappen werd vroeger op de kartbaan toch ook niet om een rijbewijs gevraagd?


Beachclub Eindhoven kan failliet gaan door boetes en dwangsommen

‘Burgertje pesten,’ dát was waar de inspecteurs zich mee bezighielden, meende de ondernemer. Betaling van de boetes kon weliswaar even worden opgeschort maar dat gold niet voor de controles, zo liet de ILT tijdens de zitting weten. Het ministerie wilde juist ‘doorpakken met de handhaving,’ noteerde het Eindhovens Dagblad. Mols en zijn in watersport gespecialiseerde advocaat Joris Klompé maakten duidelijk dat de torenhoge boetes en dwangsommen het faillissement van de onderneming kunnen betekenen. De rechter doet uiterlijk op 21 juni uitspraak.

Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland