Actuele informatie over faillissementen en surseances

Twijfel geeft doorslag in financieel toezicht

Bron: Nu.nl   |  3 februari 2011  |  Lees het volledige artikel
DEN HAAG - Wanneer een toezichthouder twijfelt over de betrouwbaarheid van een bestuurder of commissaris bij een financiële instelling, geeft dat voortaan de doorslag. Minister Jan Kees de Jager (Financiën) zei donderdag in de Tweede Kamer in april hiertoe met een wetsvoorstel te komen.
Een Kamermeerderheid is tevreden over de plannen van De Jager. Sinds de verschillende oordelen van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM) over topman Gerrit Zalm van ABN Amro na het faillissement van DSB Bank, heerst hierover onvrede bij de minister en de Kamer. Verschillen van mening over betrouwbaarheid zou het vertrouwen in de financiële sector en het toezicht kunnen schaden.

De Jager was in januari zo teleurgesteld dat hij wederom onderzoeksresultaten naar aanleiding van de ondergang van DSB ontving met daarin een verschil van mening tussen de toezichthouders, dat hij aankondigde de wet te wijzigen. Nu hangt het eindoordeel nog af van de toezichthouder die als leidend is aangewezen in een kwestie.
Gerelateerde dossiers:
Wie is

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland