Actuele informatie over faillissementen en surseances

De opkoop en verkoop van kantoormeubelen

Bron: FaillissementsDossier.nl   |  15 november 2020
Als je een onderneming opstart dan is het natuurlijk je doel om het succesvol te maken. Toch is dit helaas niet altijd het geval. Dagelijks worden er in Nederland bedrijven failliet verklaard, al helemaal op het moment door de crisis veroorzaakt door het virus. Hopelijk is dit niet het geval bij je onderneming, maar als het toch wel zo is dan kun je ervoor kiezen om het meubilair in je bedrijfspand te verkopen. Er zijn namelijk diverse bedrijven die gebruikte kantoormeubelen opkopen.
De opkopende partij

Als je een faillissement hebt aangevraagd dan is het dus verstandig om de kantoormeubelen te verkopen. Dit is tevens het geval als je simpelweg toe bent aan nieuw meubilair in het gebouw. Je kunt er dan voor kiezen om alle meubelen en de inboedel te verkopen, waardoor je je kantoor een nieuwe inrichting kunt geven. Het is dan aan te raden om contact op te nemen met Officetrader. Dit is een bedrijf dat onder meer de inboedel van een kantoor opkoopt. Officetrader is hier gespecialiseerd in en ook zeker betrouwbaar. Tijdens deze klus zal het je alles uit handen nemen. Officetrader koopt voornamelijk meubelstukken van bekende merken. Hierbij kun je onder meer denken aan Ahrend, Gispen en ASPA. In principe maakt het weinig uit wat voor exemplaar het is, want de Nederlandse onderneming wil normaalgesproken de meeste meubels wel kopen.De verkopende partij

Nadat je de meubelen hebt verkocht aan een onderneming als Officetrader zal dit bedrijf het meubilair weer verkopen. DIt doet het bijvoorbeeld aan Albeka. Hier kan een onderneming dus weer terecht als het een nieuwe inrichting wilt geven aan het kantoor met gebruikte kantoormeubelen. Over het algemeen zullen deze meubelstukken dus goedkoper zijn dan nieuwe exemplaren, wat niet meer dan logisch is. Desondanks zijn de meubelen voor in het kantoor alsnog wel van een hoge kwaliteit. Dat valt natuurlijk te verwachten van de eerder genoemde topmerken die Officetrader opkoopt bij een failliet bedrijf. Natuurlijk kun je bij Albeka ook speciale ergonomische kantoormeubelen aanschaffen. Dit is zonder twijfel aan te raden, want een ergonomische bureaustoel voorkomt zeker klachten.

Wie is

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland