Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

4 bedrijven failliet: pijnlijke miskleun voor ‘superinvesteerder’ Kees Koolen (Booking.com)

Door:
Henk Hanssen
  |  29 mei 2024
Hij staat bekend om zijn neusje voor investeringen in veelbelovende bedrijven zoals Booking.com en Über maar met zijn beleggingen in zonnepanelen kleunt ‘superinvesteerder’ Kees Koolen toch akelig mis. Afgelopen week werden zijn vier bedrijven in deze sector failliet verklaard.

Move over, Dick Schoof, here comes Kees Koolen!

De copywriter die Kees Koolen voor zijn website inschakelde, kreeg níet de opdracht om bescheiden en nederig te zijn. Wie de ronkende teksten op KoolenIndustries.com leest, krijgt stellig de indruk dat Dick Schoof gisteren geheel ten onrechte door vriend en vijand als ideale kandidaat-premier werd onthaald: hoe is het mogelijk dat de recruiters van Wilders Kees Koolen over het hoofd hebben gezien? Koolen ‘begrijpt fundamenteel hoe je mensen, financiering en technologieën samenbrengt’, ‘herkent kansen als geen ander’ en heeft ‘een passie voor het bouwen aan de wereld van morgen’. Kortom, move over Dickie, er is toch geen betere leider dan Kees om de hedendaagse uitdagingen aan te gaan?

Kees Koolen wilde zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken

Het ‘unieke talent’ van Kees, zijn ‘betrouwbaarheid’ en, niet te vergeten, zijn ‘laserscherpe’ oog voor de behoeften van de klanten (aldus het mateloos snoevende pennetje van de copywriter van KoolenIndustries.com) brachten Kees ertoe miljoenen te investeren in zonne-energie. Met bedrijven als BongGo Solar wilde hij zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken. Een expert maakt een dakanalyse, weegt kosten en baten tegen elkaar af en bij een positief saldo komen de BongGo-installateurs langs voor de plaatsing. Fluitje van een cent. ‘De installatie verliep heel goed en soepel. (…) Echt top!’ aldus Jan en Karolien van Dam uit Grootegast die op de site als tevreden klant worden opgevoerd.

‘Laserscherp’ oog voor de klant liet Kees Koolen in de steek

Maar waar Koolen eerder met vroege investeringen in Über en Booking.com (waar hij al in 1997, één jaar na de oprichting, instapte en tien jaar lang als ceo fungeerde) liet zien al in een embryonaal stadium marktkansen te kunnen identificeren, gaat hem dat in de zonnepanelenbusiness moeilijker af. Mathijs Smit van RTL Nieuws kwam gisteren als eerste met het nieuws naar buiten dat Koolens ‘laserscherpe’ oog hem deze keer in de steek heeft gelaten: op 22 mei heeft de rechtbank Gelderland Koolen Industries Solar, Koolen Installation Services, BonGo Solar en Novavolt meedogenloos failliet verklaard.

Curator: onzekerheid over salderingsregeling oorzaak van faillissementen

Curator Bert Jansen van Dommerholt Advocaten vreest dat duizenden klanten de dupe worden van het meervoudige bankroet, met name mensen die nog wachten op installatie van de panelen waar ze al wél voor hebben betaald. De oorzaak van de faillissementen ligt in de voortdurende onzekerheid rond de salderingsregeling. ‘Ik hoorde dat de bedrijven hartstikke goed draaiden, ook vorig jaar nog,’ aldus de curator op RTL Nieuws. ‘De orderportefeuilles en de magazijnen lagen vol. Maar als gevolg van de politieke discussie over de salderingsregeling halveerde de omzet in korte tijd.’ Jansen is druk in de weer om de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken.

Meer faillissement nieuws
Game Mania krijgt uitstel van betaling Entertainment Business | zaterdag 22 juni 2024
Machinebouwer Tjalma is failliet trekkeronline | zaterdag 22 juni 2024
'Duetz en Adam Brandstores vragen faillissement aan' Fashion United | zaterdag 22 juni 2024
Kindcentrum Baloe failliet Leidsch Dagblad | donderdag 20 juni 2024
K+R Interior Concepts failliet interieurjournaal | donderdag 20 juni 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland