Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Spakenburg niet naar Eerste Divisie bij faillissement Vitesse

Door:
Henk Hanssen
  |  8 mei 2024
Mocht Vitesse daadwerkelijk failliet gaan, dan komt er in de Eerste Divisie een plek vrij voor een amateurclub met profambities. Maar Spakenburg, de kampioen van de Tweede Divisie, peinst er niet over om naar de profs te promoveren. ‘Ze hoeven ons niet te bellen, wij gaan nooit het betaald voetbal in,’ aldus de voorzitter.

Vitesse: wij gaan deadline KNVB niet halen

De poort naar het betaald voetbal zit al jaren op slot. De Nederlandse voetbalcompetitie kent, als enige in Europa, geen promotie/degradatieregeling tussen profs en amateurs. Maar daar kán heel snel verandering in komen. De KNVB heeft bepaald dat Vitesse voor 17 mei financieel op orde op zaken moet hebben gesteld. Zo niet, dan wordt de proflicentie ingetrokken. In reactie daarop heeft Vitesse’s interim-directeur Edwin Reijntjes al gesteld dat de club deze deadline niet zal halen.

Faillissement Vitesse biedt promotiemogelijkheden amateursclubs

Het drama voor de Arnhemse profclub, een van de oudste van Nederland, biedt plotseling perspectieven voor clubs uit de Tweede Divisie. In deze competitie, de hoogste onder de amateurs, strijden clubs als De Treffers, Quick Boys, Katwijk, AFC en Spakenburg om de eer én, in geval van een bankroet van Vitesse, de unieke kans het promotierecht te verwerven. Met nog twee speeldagen op de agenda ligt SV Spakenburg vijf punten voor op de nummer twee, De Treffers uit Groesbeek. Maar als de club uit het vissersdorp kampioen wordt, zullen ze géén gebruik maken van de mogelijkheid naar de Eerste Divisie te promoveren.

Spakenburg: ‘Geen interesse in Eerste Divisie’

Spakenburg blijkt zelfs geen enkele ambitie te hebben om het eventuele gat van Vitesse op te vullen en als twintigste club toe te treden tot de Keuken Kampioen Divisie. ‘Als je de eerste divisie in wilt, moet je een miljoen meenemen,’ verklaart voorzitter Marc Schoonebeek tegen RTV Utrecht. ‘Als je het heel goed doet, verdien je dat in één of twee jaar terug. En als het je niet bevalt en je wilt terug naar de amateurs, moet je weer in de vijfde klasse beginnen. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt.’

Meer faillissement nieuws
Failliet per provincie week 20 - 2024 Van de redactie | maandag 20 mei 2024
Uitgever van weekblad De Hallo failliet verklaard nu horst aan de maas. | zondag 19 mei 2024
Nieuwe faillissementen van 16 mei 2024 Van de redactie | donderdag 16 mei 2024
BKT Logistics failliet verklaard Transport Online | donderdag 16 mei 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland