Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Doek Retail, 101 jaar oud damesmodebedrijf met 28 filialen, failliet

Door:
Henk Hanssen
  |  30 augustus 2023
Doek Retail, een ruim honderd jaar oud damesmodebedrijf, is failliet. Onder de merknamen Vero Moda, Pieces en Vila runde het bedrijf 28 filialen in het hele land. Alle vestigingen blijven voorlopig open. Bij Doek werken 180 mensen.

Ook de moeder van de curator kocht kleding bij Doek

Vooral in het midden van het land is het faillissement van het in Utrecht gevestigde Doek Retail een hard gelag. Vorig jaar mocht het familiebedrijf nog honderd kaarsen uitblazen toen het eeuwfeest kon worden gevierd. Dit jaar is het einde oefening voor de bekende onderneming die ook lange tijd onder eigen naam damesmodezaken exploiteerde. Curator Hans Hendriks van KBS Advocaten: ‘In de regio Utrecht was Doek een begrip. Ook mijn eigen moeder kocht er kleding.’

Deense moederbedrijf niet failliet

Doek opereerde sinds 1987 als franchisenemer; aanvankelijk van Hunkemöller, later van Bestseller. Bestseller is het internationaal opererende Deense modebedrijf achter de merken Vero Moda, Vila en Pieces. Doek exploiteerde veertien winkels van Vero Moda, elf van Vila en twee van Pieces. De zaken zijn onder meer gevestigd in Emmeloord, Gorinchem, Purmerend en Woerden. In de winkels werken ongeveer 120 mensen. Het faillissement heeft geen betrekking op het Deense concern, alleen op de vestigingen van Doek in Nederland.

Doek was in februari 2022 al technisch failliet

Doek werd op 22 augustus failliet verklaard. Voornaamste reden: de coronamaatregelen, omzetverlies en stijgende inflatie. Onder leiding van curator Hendriks is er de afgelopen week aan een reddingsplan gewerkt. Deze pogingen bleken helaas vergeefs. Volgens RTL Z, dat het nieuws over het faillissement als eerste naar buiten bracht, was Doek eind februari 2022 al technisch failliet. De volgende vennootschappen zijn failliet verklaard: Best-Line B.V., Doek B.V., Free-line Utrecht B.V. Pcs-line Fashion B.V., Posteritas Holding B.V., Top-Line Fashion B.V., Vi-line Fashion B.V.

 

Meer nieuws over dit onderwerp
Meer faillissement nieuws
Aantal faillissementen in Limburg stijgt verder l1nieuws | zaterdag 13 juli 2024
Nieuwe faillissementen van 12 juli 2024 Van de redactie | vrijdag 12 juli 2024
Nederlandse Carver vraagt faillissement aan Autoweek | vrijdag 12 juli 2024
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet interieurjournaal | vrijdag 12 juli 2024
Nieuwe faillissementen van 11 juli 2024 Van de redactie | donderdag 11 juli 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland