Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Faillissement aangevraagd voor Nederlandse reparatieketen Fixers

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  5 mei 2023
De Nederlandse reparatieketen Fixers heeft deze week faillissement aangevraagd als gevolg van tegenvallende financiële resultaten. In februari liet Fixers weten dat het de groeiplannen voorlopig in de ijskast zette om zich te concentreren op het winstgevend maken van de bestaande winkels. Ondanks diverse inspanningen is het bedrijf er helaas niet in geslaagd om de gewenste resultaten te behalen. Dit leidde uiteindelijk tot de aanvraag van het faillissement.

Kostenbesparende maatregelen en liquiditeitsproblemen

Fixers had al eerder kostenbesparende maatregelen doorgevoerd om de financiële situatie te verbeteren. Echter, vanwege een naderend liquiditeitsprobleem en zorgen over het behalen van positieve financiële resultaten, heeft het bedrijf besloten surseance van betaling aan te vragen. Deze is inmiddels verleend en het bedrijf wil dit nu omzetten naar een faillissement.

Diensten van Fixers en mogelijkheden voor klanten

Klanten konden bij Fixers terecht voor reparaties van smartphones, tablets, laptops en consoles. Daarnaast kocht het bedrijf oude apparaten in en verkocht het refurbished apparaten in fysieke winkels en via de webshop. Opmerkelijk genoeg lijkt het nog steeds mogelijk om producten te kopen via de webshop, ondanks het aangevraagde faillissement.

Overname van Swoop en ambitieuze plannen

Eind 2018 nam Fixers de fysieke vestigingen van refurbished-Apple-apparatenverkoper Swoop over. Het bedrijf sprak destijds de ambitie uit om een landelijk bekende reparateur te worden. In februari gaf Fixers aan te kampen met inflatie en gedaalde consumentenuitgaven. In de laatste zes maanden van 2022 boekte het bedrijf een omzet van 1,2 miljoen euro en een ebitda-brutoverlies van 935.100 euro.

Mogelijke doorstart van Fixers

Fixers onderzoekt momenteel of een doorstart mogelijk is na het aanvragen van het faillissement. Met acht winkels in de Randstad en certificeringen voor zowel Apple- als Samsung-producten, is er potentieel voor een nieuwe toekomst voor het bedrijf. Het is echter nog onzeker wat dit zou kunnen betekenen voor klanten en werknemers.

Meer nieuws over dit onderwerp
Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 19 juli 2024 Van de redactie | vrijdag 19 juli 2024
Renewd vraagt uitstel van betaling aan Emerce | vrijdag 19 juli 2024
Nieuwe faillissementen van 18 juli 2024 Van de redactie | donderdag 18 juli 2024
De Zorg van Toen failliet verklaard; zoektocht naar overnamekandidaat - nationalezorggids.nl | donderdag 18 juli 2024
Horecapartner YveY failliet verklaard vvv-venlo.nl | donderdag 18 juli 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland