Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Doorstart zonneautomaker Lightyear richt zich op massamodel

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  3 april 2023
Het Nederlandse zonneautomerk Lightyear heeft aangekondigd dat het bedrijf een doorstart maakt en zich richt op de productie van een goedkoper massamodel, genaamd Lightyear 2. Het bedrijf had eerder te maken met financiële problemen en ging failliet. Er zal een veiling plaatsvinden om de schulden af te betalen, waarbij enkele (demo)voertuigen van het eerste model Lightyear 0 verkocht zullen worden.

Online veiling om schulden af te betalenOm de schuldeisers af te betalen, organiseert de curator deze maand een online veiling. Tijdens een kijkdag op woensdag 19 april kunnen geïnteresseerden de (demo)voertuigen van het eerste model Lightyear 0 in het echt bekijken. Het doel van de veiling is om nog meer geld te verdienen voor het afbetalen van de schulden.

Doorstart naar massamodel Lightyear 2Het is al langer bekend dat Lightyear een doorstart zou maken, nadat loyale investeerders binnen een dag 8 miljoen euro hadden opgehaald. De doorstart vindt plaats in een volledig nieuw bedrijf dat zich zal richten op de productie van een goedkoper massamodel, genaamd Lightyear 2. Volgens eerdere berichten is er plaats voor ongeveer honderd van de oorspronkelijke ruim zeshonderd medewerkers.

Focus op werknemers en schuldeisersCurator Reinoud van Oeijen geeft aan dat het een complex proces was om de doorstart te realiseren, maar dat het uiteindelijk gelukt is. Het belang van de werknemers uit binnen- en buitenland is zo goed mogelijk behartigd en tegelijkertijd is de schade voor de schuldeisers zo beperkt mogelijk gehouden. Door deze aanpak was er een kans op een doorstart. Alle patenten van Lightyear en het zonnencellendochterbedrijf Lightyear Layer uit Venray gaan mee naar de nieuwe onderneming, die de naam Lightyear Technologies krijgt.


Meer nieuws over dit onderwerp
Moeizame doorstart voor zonneauto Lightyear Van de redactie | 07-03-2023
Alsnog doorstart voor Lightyear Henk Hanssen | 22-02-2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland