Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Bouwgroep Emmen vraagt faillissement aan

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  2 april 2023
Bouwgroep Emmen, een bedrijf met ongeveer veertig medewerkers, heeft vrijdag faillissement aangevraagd, wat leidt tot onzekere tijden voor het personeel. Dit werd bevestigd door advocaat Ronald Klarus van Yspeert Advocaten. Bouwgroep Emmen ontstond begin vorig jaar na een naamswijziging van Kuipers & Koers Bouw, dat in 2007 werd opgericht en voornamelijk actief was bij woningbouwprojecten in Zuidoost-Drenthe.
Gerelateerde dossiers:

Redenen van Faillissement

Advocaat Klarus geeft in gesprek met Dagblad van het Noorden aan dat er verschillende redenen zijn waardoor de Emmer onderneming in grote financiële problemen kwam. Ten eerste zijn de bouwkosten gestegen, waardoor bepaalde opdrachten voor een vast bedrag werden aangenomen en de kosten later aanzienlijk stegen. Het bedrijf kon deze kosten niet doorberekenen en kwam hierdoor in liquiditeitsproblemen. Daarnaast werden betalingsverplichtingen aan Bouwgroep Emmen niet nagekomen bij de klus op vakantiepark Drentse Lagune in Westerbork, wat financieel gezien voor Bouwgroep Emmen nogal wat betekende.

Vooruitgeschoven projecten

Ten slotte werden projecten vooruitgeschoven waarbij het bedrijf de bouw zou doen, wat betekende dat Bouwgroep Emmen in liquiditeitsproblemen kwam en rekeningen niet meer kon betalen. Advocaten hebben geprobeerd een plan te maken waarbij crediteuren afstand zouden doen van een deel van de vordering, zodat het bedrijf faillissement kon vermijden. Een deel van de schuldeisers kon met dit plan leven, maar anderen konden dat niet. Daarom heeft het bedrijf besloten om het faillissement aan te vragen.

Geen reactie van projectontwikkelaar Kopare

Kopare, de projectontwikkelaar die betrokken is bij de bouw van het zwembad met restaurant en receptie op Drentse Lagune in Westerbork, wil geen commentaar geven op de situatie. "Het gaat om iets tussen twee partijen en dat is niet voor de publieke opinie", aldus Klaas Odink, directeur-eigenaar van Kopare uit het Overijsselse Lutten.

Overnamekandidaat gezocht

Begin deze week heeft bouwbedrijf Kuilman uit Nieuw-Amsterdam aangekondigd dat het vanwege recente ontwikkelingen plannen om dit bedrijf samen te voegen met Bouwgroep Emmen 'met onmiddellijke ingang' heeft geannuleerd. Directeur-eigenaar Jos Bijen van Kuilman Bouw benadrukt dat zijn bedrijf geen overeenkomst heeft met Bouwgroep Emmen en geen financiële verplichtingen heeft aan deze onderneming. Kuilman Bouw heeft aangegeven op zoek te gaan naar een betrouwbare overnamekandidaat.

Meer nieuws over dit onderwerp
Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 9 juni 2023 Van de redactie | vrijdag 9 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 8 juni 2023 Van de redactie | donderdag 8 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 7 juni 2023 Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
Meer faillissementen in mei; horeca spant de kroon Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
IoT service provider Hiber krijgt voorlopige surseance dutchitchannel.nl | woensdag 7 juni 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland