Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Bijna 1,5 ton schuld bij faillissement Aramzorg

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  31 maart 2023
Het in Enschede gevestigde Aramzorg is failliet verklaard en de totale schuldenlast is opgelopen tot bijna 1,5 ton. Het pensioenfonds heeft een claim ingediend van ruim 50 duizend euro, bovenop de vordering van bijna 90 duizend euro van de fiscus.

Aramzorg begon in 2017 met dagopvang en later verleenden ze op basis van PGB-budgetten zorg aan particuliere cliënten. Het bedrijf huurde eerst een ruimte op het industrieterrein Marssteden waarin de dagbesteding en het kantoor waren gehuisvest, maar later verhuisde de directeur-bestuurder het bedrijfje naar zijn eigen woning.

Problemen ontstonden toen zorgverzekeraar Menzis het PGB voor de enige cliënt introk. Dit gebeurde omdat de cliënt en zijn begeleider zich niet aan afspraken hielden, waardoor de zorgverzekeraar niet kon controleren of de zorg correct verliep. Dit resulteerde in het stopzetten van alle inkomsten.

Claim pensioenfonds

Het pensioenfonds Zorg & Welzijn vroeg het faillissement aan omdat Aramzorg over langere tijd geen zorgpremies had afgedragen. Uit het faillissementsverslag van curator Luttikhuis blijkt dat het pensioenfonds nu een vordering heeft ingediend van 55.738,00 euro. Hiermee is de totale schuld gestegen naar anderhalve ton.

Boekhouding alsnog binnen

De curator meldde eerder dat hij niet de beschikking had gekregen over de gehele boekhouding, maar inmiddels heeft hij die alsnog ontvangen. Na onderzoek komt de curator tot de conclusie dat de zorgdirecteur zich aan alle wettelijke verplichtingen heeft gehouden en niets te verwijten valt.

Zorgverzekeraar Menzis

Ook bij het verlenen van de zorg en bij de zorgadministratie zijn er volgens de curator geen onrechtmatigheden geconstateerd. Omdat er geen sprake is van onbehoorlijk bestuur ziet de curator dan ook geen reden om de directeur-bestuurder privé aansprakelijk te stellen voor de financiële schade.

Aansprakelijkheid

Er zijn nog wel andere schuldeisers, die door de curator zijn aangeschreven. Hij verwacht binnen twee maanden het faillissement af te kunnen wikkelen. Het faillissement van Aramzorg is dus een vervelende situatie voor alle partijen, maar de curator heeft geconcludeerd dat er geen sprake is van onrechtmatigheden.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland