Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Curator van Spyker eist 1,5 miljoen van Victor Muller wegens onrechtmatigheden

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  30 maart 2023
De curator van Spyker, de luxe autofabrikant die failliet ging, eist 1,5 miljoen euro van voormalig topman Victor Muller. De reden hiervoor is dat Muller een hal in Zeewolde heeft leeggehaald voordat het bedrijf failliet ging, en daarbij diverse sportauto's en motorblokken onrechtmatig heeft overgedragen aan het Britse moederbedrijf van Spyker, waarvan Muller de directeur is. Ook de zakenpartner van Muller wordt aangesproken op deze aantijging van paulianeus handelen.
Gerelateerde dossiers:

Onrechtmatige overdracht van bezittingen

Uit het faillissementsverslag, dat onlangs werd gepubliceerd, blijkt dat diverse sportauto's en motorblokken zonder toestemming zijn overgedragen aan het Britse Spyker-bedrijf. Dit is volgens de curator onrechtmatig gebeurd, omdat deze bezittingen eigenlijk bij de boedel van het failliete bedrijf horen.

Muller weigert te betalen

Het Britse Spyker-bedrijf is inmiddels gesommeerd om de schade terug te betalen aan de boedel. Muller weigert echter te betalen omdat hij van mening is dat er geen sprake is van onrechtmatige onttrekkingen. Hij heeft naar eigen zeggen het laatste faillissementsverslag nog niet ontvangen, maar heeft wel bevestigd dat Spyker Ltd. eerder deze maand een sommatiebrief heeft ontvangen.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland