Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Omstreden slachterij Holland Vlees Service uit Dodewaard failliet

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  30 maart 2023
Het faillissement van Holland Vlees Service in Dodewaard is door de rechtbank in Zutphen uitgesproken, op verzoek van de curator om de rechten van het personeel veilig te stellen. Volgens Milad Hamidy namens curator Cees Klomp van Bierman Advocaten is de zaak al in december vorig jaar gesloten en zaten de acht werknemers sindsdien zonder werk. Om hun rechten op een werkloosheidsuitkering via het UWV te waarborgen, is er faillissement aangevraagd.

Over de oorzaak van het faillissement kan Hamidy geen mededelingen doen, omdat er nog onderzoek naar loopt, ook in verband met een eventuele doorstart. Hoewel het gebruikelijk is bij faillissementen, zijn er geen aanwijzingen dat er hier sprake is van een doorstart, aldus Hamidy.


Mengen van rundvlees en paardenvlees


Het bedrijf, dat voorheen bekend was onder de naam Van Hattem, werd in 2012 en 2013 betrapt door de inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op het mengen van rundvlees en paardenvlees zonder dit expliciet te vermelden. Voor deze overtreding werd het bedrijf uiteindelijk veroordeeld tot het betalen van een geldboete. Het nieuws over de veroordeling van Van Hattem ging landelijk rond voordat het bedrijf failliet ging.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland