Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

E-Commerce-imperium van Rishi Kartaram stort in: na Gameworld ook Jeffcommerce failliet

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  29 maart 2023
Het e-commerce-imperium van Rishi Kartaram is ingestort. Nadat zijn bedrijf Gameworld eind vorig jaar al failliet werd verklaard, is afgelopen week ook holding Jeffcommerce tot een faillissement veroordeeld.

Jeffcommerce moest kroon op imperium Kartaram worden Gameworld was een online handelsonderneming die in staat was om meer dan 1.000 merken en e-tailers van dienst te zijn als toeleverancier en dienstverlener. Het was een solide basis voor Rishi Kartaram om zijn e-commerce-imperium op te bouwen.

Jeffcommerce zou de kroon op dit imperium moeten vormen en andere groothandels en merken helpen om slimmer te worden in de e-commerce en te helpen bij de komst van Amazon. De naam 'Jeff' is een knipoog naar Amazon-oprichter Bezos en staat voor 'just easy forecasting fulfillment'. Het bedrijf had €5 miljoen geïnvesteerd en hoopte binnen een aantal jaren een omzet van €100 miljoen te kunnen halen.

Verlies van ruim €18 miljoen

Oorzaken van de ondergang van het e-commerce-imperium In 2022 ging het echter mis. De omzet van Gameworld bedroeg nog maar €29 miljoen, terwijl er in voorgaande jaren kleine winsten waren behaald. In 2022 werd er echter een verlies van ruim €18 miljoen geleden. De coronaperiode was financieel nog wel goed geweest, maar bij het einde van de coronamaatregelen viel een deel van de vraag weg en liep de omzet terug. Hierdoor waren de bedrijven minder goed in staat om crediteuren te betalen.

Dit leidde tot achterstalligheden in crediteurenbetalingen, waardoor het bij steeds minder leveranciers mogelijk was om nog te bestellen. Doordat er niet of minder makkelijk besteld kon worden bij leveranciers, kwamen de bedrijven in een negatieve spiraal terecht. Hierdoor konden steeds minder verkooporders worden gerealiseerd, waardoor de omzet heel hard verder terugliep en de liquiditeitspositie dusdanig slecht werd dat er betalingsonmacht ontstond.

Hoge schuldenlast

Jeffcommerce blijkt niet in staat om schulden te voldoen Voor het faillissement is veel moeite gestoken in het vinden van herfinanciering en aanvullende liquiditeit. Ook zijn investeerders gezocht. Herfinanciering bleek onmogelijk door de hoge schuldenlast. Investeerders zijn door de huidige economische omstandigheden terughoudend geweest en uiteindelijk niet doorgekomen. Uiteindelijk bleek Jeffcommerce Holding niet in staat schulden bij financiers te kunnen voldoen.

Lees meer over dit onderwerp op Quotenet.nl

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 22 mei 2024 Van de redactie | woensdag 22 mei 2024
Iconisch modemerk Esprit aan rand van de afgrond Henk Hanssen | woensdag 22 mei 2024
Failliet per provincie week 20 - 2024 Van de redactie | maandag 20 mei 2024
Uitgever van weekblad De Hallo failliet verklaard nu horst aan de maas. | zondag 19 mei 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland