Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Apeldoornse traiteur failliet: doorstart mogelijk

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  28 maart 2023
Traiteur Délicat, een bekende Apeldoornse cateraar en delicatessenwinkel, is failliet verklaard na dertien jaar activiteit. Schulden zijn zo hoog opgelopen dat de eigenaar genoodzaakt was de stekker eruit te trekken. De curator heeft echter goede hoop dat er een doorstart kan worden gemaakt.
Gerelateerde dossiers:

Het bedrijf, opgericht in 2009, heeft in korte tijd een constante klantenkring opgebouwd in het bedrijfsleven. Naast de zakelijke evenementen waarvoor het bedrijf werd ingehuurd, heeft Traiteur Délicat ook de particuliere markt aangeboord met een delicatessenwinkel aan de Asselsestraat, waar verse maaltijden en hapjes zoals borrelplanken, tapenades en tapas klaargemaakt worden.

Bedrijf nu officieel failliet

Hoewel de winkel nog steeds geopend is, is het bedrijf nu officieel failliet. Volgens de aangifte van de eigenaar is de schuldenlast opgelopen tot ruim €650.000, een gevolg van de naweeën van de coronacrisis. De curator, Priscilla Trip, is nu verantwoordelijk voor het afwikkelen van de failliete boedel en hoopt op een doorstart. Het doel is om een koper te vinden die het gehele bedrijf kan overnemen zodat de werknemers hun baan kunnen behouden.

Na het uitspreken van het faillissement zullen de werknemers in de loop van deze week ontslag krijgen en terugvallen op de loongarantieregeling van het UWV. Hoewel zij in totaal met ongeveer twintig personen voor Traiteur Délicat werken, is de oorzaak van het faillissement volgens de curator een combinatie van factoren en ligt het niet aan de reputatie van het bedrijf.

Delicatessenwinkel grotendeels afhankelijk is van catering

Een van de factoren is bijvoorbeeld dat de catering na de coronacrisis niet meer op het oude niveau is gekomen en dat de delicatessenwinkel grotendeels afhankelijk is van de catering. Traiteur Délicat heeft ook te maken met achterstallige coronaschulden en gestegen prijzen van energie en grondstoffen. Bovendien is het bedrijf actief in het luxesegment, terwijl luxeproducten momenteel minder worden afgenomen.

Ondanks deze uitdagingen blijft de winkel open in de hoop dat er nog klanten komen en om de overnamekansen te vergroten. Cateringactiviteiten gaan nog door totdat de failliete boedel volledig is afgewikkeld. Hoewel het faillissement voor de werknemers een vervelende situatie is, is er wel hoop op een doorstart, zodat de reputatie van Traiteur Délicat in de toekomst weer hoog kan worden gehouden.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 9 juni 2023 Van de redactie | vrijdag 9 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 8 juni 2023 Van de redactie | donderdag 8 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 7 juni 2023 Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
Meer faillissementen in mei; horeca spant de kroon Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
IoT service provider Hiber krijgt voorlopige surseance dutchitchannel.nl | woensdag 7 juni 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland