Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Hotel Oranjeoord gaat door faillissement

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  28 maart 2023
Het Oranjeoord hotel in Hoog Soeren heeft een moeilijke periode achter de rug. Door verschillende oorzaken, zoals het uitblijven van klanten tijdens de coronapandemie, hogere kosten door de oorlog in Oekraïne en de terugvordering van geld door de Belastingdienst, was het hotel genoodzaakt om het faillissement aan te vragen. Gelukkig heeft de eigenaar, Onno Pel, zich weten te bevrijden van de schuldenlast en is het hotel nu weer operationeel.

De taak van de curator bij een faillissement is om zoveel mogelijk bezittingen te verkopen om zo de schuldeisers enigszins tegemoet te komen. Bij Oranjeoord lag er echter een uitdaging voor curator Bert Jansen. Alleen de vennootschap die de exploitatie van het hotel verzorgde was failliet, terwijl het pand en de inventaris eigendom waren van andere vennootschappen van Pel. Een situatie die niet ongebruikelijk is.

Hotel bleef open

Jansen verwachtte echter dat deze constructie geen problemen zou opleveren bij de verkoop van het hotel. De eigenaar was namelijk bereid om alles te verkopen of te verhuren. In overleg met de rechter-commissaris werd besloten om het hotel open te houden, zodat er gesprekken gevoerd konden worden met potentiële kopers.

Na gesprekken met meerdere overnamekandidaten, waarvan sommige zelfs in het hotel plaatsvonden, werd het hotel uiteindelijk gesloten. Maar de deuren zijn nu weer open, nadat Pel zelf het beste bod had gedaan om het hotel terug te kopen van de curator.

Verlost van schulden na doorstart

Het bedrag dat Pel heeft betaald om het hotel terug te kopen is aanzienlijk lager dan de schuldenlast die het hotel onmogelijk maakte om open te blijven. Door de doorstart is hij nu verlost van deze schulden. Deze schulden zitten namelijk bij de failliete vennootschap die nog onder de controle van de curator staat. Als nieuwe eigenaar van het hotel heeft Pel geen last meer van deze schulden.

Het Oranjeoord hotel is nu weer springlevend en staat klaar om zijn gasten weer te verwelkomen. Het is bewonderenswaardig hoe de eigenaar de schuldenlast heeft weten te overwinnen en het hotel weer op de rails heeft gekregen. Hopelijk is dit het begin van een nieuw tijdperk voor Oranjeoord en kan het hotel weer vele jaren succesvol blijven opereren.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 22 mei 2024 Van de redactie | woensdag 22 mei 2024
Iconisch modemerk Esprit aan rand van de afgrond Henk Hanssen | woensdag 22 mei 2024
Failliet per provincie week 20 - 2024 Van de redactie | maandag 20 mei 2024
Uitgever van weekblad De Hallo failliet verklaard nu horst aan de maas. | zondag 19 mei 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland