Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Honderden bedrijven melden zich voor compensatieregeling hoog energieverbruik

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  22 maart 2023
Op de dag dat de compensatieregeling voor bedrijven met een hoog energieverbruik van kracht werd, hebben honderden ondernemers uit verschillende branches zich direct aangemeld. De regeling is bedoeld om bedrijven te helpen bij het verduurzamen van hun energieverbruik en het verminderen van hun CO2-uitstoot.

Compensatieregeling voor bedrijven met hoog energieverbruik

De compensatieregeling voor bedrijven met een hoog energieverbruik is begin dit jaar ingevoerd en biedt ondernemers de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de kosten van energiebesparende maatregelen. Deze maatregelen kunnen variëren van het plaatsen van zonnepanelen tot het installeren van energiezuinige verlichting.

De regeling is vooral bedoeld voor bedrijven die veel energie verbruiken en daardoor een relatief hoge CO2-uitstoot hebben. Door het stimuleren van energiebesparende maatregelen hoopt de overheid de uitstoot van CO2 te verminderen en daarmee bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland.

Horeca, detailhandel en uitvaartbranche

Op de eerste dag dat de regeling van kracht werd, hebben in totaal 364 bedrijven zich aangemeld. Het gaat hierbij om bedrijven uit verschillende branches, waaronder de horeca, detailhandel en uitvaartbranche. Veel van deze bedrijven hebben te maken met hoge energiekosten en zien de compensatieregeling als een kans om deze kosten te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamer Nederland.

Voorwaarden compensatieregeling

Om in aanmerking te komen voor de compensatieregeling moeten bedrijven aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten zij bijvoorbeeld een jaarlijks energieverbruik hebben van minimaal 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas. Daarnaast moeten zij kunnen aantonen dat zij daadwerkelijk energiebesparende maatregelen hebben genomen of gaan nemen.

Het aanvragen van de subsidie verloopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ondernemers die gebruik willen maken van de regeling kunnen hier terecht voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie.

 

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 9 juni 2023 Van de redactie | vrijdag 9 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 8 juni 2023 Van de redactie | donderdag 8 juni 2023
Nieuwe faillissementen van 7 juni 2023 Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
Meer faillissementen in mei; horeca spant de kroon Van de redactie | woensdag 7 juni 2023
IoT service provider Hiber krijgt voorlopige surseance dutchitchannel.nl | woensdag 7 juni 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland