Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Voetbalmakelaar voor jong talent failliet

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  17 maart 2023
Het Rotterdamse zaakwaarnemersbureau Prestige Sports, dat zich richt op het plaatsen van jonge voetbaltalenten bij professionele clubs, is failliet verklaard. De oorzaak van het faillissement is een grote fiscale schuld, evenals onbetaalde schulden aan de autoleasemaatschappij waarmee het sportbedrijf onder contract stond.

De financiële problemen bij Prestige Sports

Curator Fred Froger van Rassers Advocaten in Breda geeft in gesprek met het AD aan dat meerdere schulden onbetaald zijn gebleven. Personeel van het bureau zou al geruime tijd niet zijn uitbetaald. Eigenaar en enig aandeelhouder Carlos Barros is een bekend figuur in de Rotterdamse voetbalwereld. Hij geeft in een korte reactie aan dat het niet vreemd is dat een bedrijf na de coronatijd failliet gaat, maar weigert verder commentaar.

Bedrijfsmodel gericht op jeugdige voetbaltalenten

Prestige Sports Holding B.V., zoals het bedrijf voluit heet, is geen spelersmakelaardij gericht op gevestigde voetbalsterren. Het bedrijf richt zich voornamelijk op jeugdspelers, met name talenten uit de regio. Deze jonge spelers worden weggehaald bij amateurclubs en krijgen een contract om bij Prestige Sports te trainen en zogenaamde 'etalagewedstrijden' te spelen. Het doel is om de aandacht van betaald voetbalorganisaties te trekken en een overstap naar een professionele club te realiseren, voornamelijk bij clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en het buitenland.

Transfers en inkomsten

Bij eerdere transfers van spelers die onder contract stonden bij Prestige Sports werd duidelijk dat het bureau tien procent van de transfersom incasseerde. In veel gevallen werd ook bedongen dat enkele procenten van het maandsalaris van de voetballers naar het Rotterdamse bedrijf gingen.

Faillissement en gevolgen

Het kantoor van Prestige Sports Holding B.V. was gevestigd aan de Coolsingel en was al onbemand voor het faillissement werd uitgesproken. De website van het bedrijf is nog wel actief. Curator Fred Froger geeft aan dat een voorganger van het bedrijf al eerder in 2016 failliet ging en dat er sprake was van een doorstart. Er is nu sprake van een grote fiscale schuld van 240.000 euro, wat samen met de schuldeisers die zich hebben gemeld, aangeeft dat het bedrijf in zwaar weer verkeerde.

Onzekerheid voor trainers en spelers

De website van Prestige Sports vermeldt dat er vijf trainers in dienst zijn voor de opleiding van 47 spelers die onder contract staan. Wat het faillissement betekent voor deze trainers en spelers is nog onduidelijk. Curator Froger moet nog onderzoeken hoe de contracten in elkaar zitten. Carlos Barros, als manager van de vennootschap, zou een deugdelijke administratie moeten voeren en deze aan de curator moeten overhandigen. Tot op heden heeft Froger echter geen administratieve gegevens ontvangen. De curator heeft Barros onlangs gesproken, en Barros heeft toegezegd om de benodigde documenten aan te leveren.

Achterstallig salaris voor personeel en trainers

Het is inmiddels duidelijk dat niet alleen kantoorpersoneel salaris tegoed heeft. Volgens het handelsregister zijn er vier mensen bij Barros werkzaam. Ook enkele externe trainers die werden ingehuurd, wachten nog op hun betaling.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 19 juli 2024 Van de redactie | vrijdag 19 juli 2024
Renewd vraagt uitstel van betaling aan Emerce | vrijdag 19 juli 2024
Nieuwe faillissementen van 18 juli 2024 Van de redactie | donderdag 18 juli 2024
De Zorg van Toen failliet verklaard; zoektocht naar overnamekandidaat - nationalezorggids.nl | donderdag 18 juli 2024
Horecapartner YveY failliet verklaard vvv-venlo.nl | donderdag 18 juli 2024

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland