Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Failliet bouwbedrijf laat 2 miljoen schuld achter

Door:
FaillissementsDossier.nl
  |  20 februari 2023
123Bouwbedrijf uit Zoetermeer heeft schulden ter waarde van ruim 2 miljoen euro, zo heeft curator Frederik Barthel gemeld. Het bouwbedrijf vroeg klanten om duizenden euro's aan te betalen, terwijl het werk niet werd voltooid of de werklui niet eens aan de klus begonnen. Leveranciers werden niet betaald en vroegen in december faillissement aan. Geschokte klanten en leveranciers eisen hun geld terug.

Curator Barthel heeft onthuld dat maar liefst 41 particulieren zich bij hem hebben gemeld. 123Bouwbedrijf heeft klanten uit Den Haag, Rijswijk, Delft, Nootdorp, Rotterdam, Amsterdam en Haarlem gedupeerd door niet meer op te dagen na een flinke aanbetaling, of door de werkzaamheden slecht uit te voeren en vervolgens niet af te maken. De onderneming bleek vaak onbereikbaar voor gedupeerden.

Meer dan twee miljoen schuld

"Dit bouwbedrijf heeft een totale schuld van 2.214.343,07 euro", aldus curator Barthel, die gespecialiseerd is in faillissementsfraude. "Daarnaast heeft de fiscus nog een bedrag van 1,1 miljoen euro gevorderd." Tot op heden zijn er al 66 vorderingen ingediend. "Naast particulieren gaat het hier ook om leveranciers van bouwmaterialen, betonpompen en het CJIB"

Curator doet onderzoek

De curator heeft de administratie van 123Bouwbedrijf in handen en doet momenteel onderzoek naar bedrijven die verbonden zijn met 123Bouwbedrijf, zoals 123Dakwerken, 123Badinstallaties en Compleet Huis. Volgens het handelsregister is Jawid Habib de eigenaar van 123Bouwbedrijf, Compleet Huis BV en 123Badinstallaties. Zijn broer Nawid Habib richtte Bouw10 op in september, vlak nadat 123Bouwbedrijf werd overstelpt met klachten van ontevreden klanten. Uit onderzoek van Omroep West blijkt echter dat Bouw10 ook klanten in de steek liet.

"Ik heb vernomen dat er offertes zijn uitgeschreven op naam van Bouw10", aldus de curator. Hij onderzoekt momenteel of Bouw10 de activiteiten van het Zoetermeerse bouwbedrijf heeft overgenomen en of andere personen feitelijk deel uitmaakten van de directie van 123Bouwbedrijf. De curator deelt zijn rapport met de rechter-commissaris, die zal beslissen over eventuele vervolgstappen.

Negatieve berichtgeving

Volgens Jawid Habib, de bestuurder van 123Bouwbedrijf, is het faillissement te wijten aan het wegvallen van cliënten door negatieve berichtgeving in de media en enkele financiële tegenslagen. Dit staat in het verslag van de curator. Tientallen gedupeerden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie is bezig met de zaak.


Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland