Actuele informatie over faillissementen en surseances

 

Twintig bonbonwinkels van Leonidas failliet

Door:
Henk Hanssen
  |  18 januari 2023
Van Almere tot Zierikzee en van Zoetermeer tot Alkmaar: bijna elke zichzelf respecterende Nederlandse stad heeft wel een vestiging van Leonidas. Heeft wordt hád: twintig zaken die de wereldberoemde Belgische bonbons in Nederland verkopen gaan waarschijnlijk binnenkort sluiten. Het bedrijf achter deze keten, distributeur Min uit Roosendaal, is failliet verklaard.

Leonidas Kestekides versloeg Alexander de Grote


Ruim een eeuw geleden begon de van origine Griekse banketbakker Leonidas Kestekides in Brussel aan een opmars die zelfs de veroveringen van Alexander de Grote zou overtreffen. Waar de veldtocht van de Macedonische koning uiteindelijk vastliep in India, ging Leonidas onstuitbaar verder met het aan zijn mes rijgen van landen. Zijn geheim? Leonidas streed niet met een zwaard maar met een bakkersmes, hij zette geen bloedige soldaten in maar bonbons en hij eiste geen totale overgave van de vreemde volkeren die hij tegenkwam maar verleidde hen met cacao, room en noten.


Leonidasdistributeur Min failliet verklaard


Tegenwoordig telt Leonidas wereldwijd maar liefst dertienhonderd verkooppunten. Maar daar gaan er binnenkort wel een paar vanaf. Min bv uit het Brabantse Roosendaal is eind vorige week door de rechtbank Zeeland-West-Brabant failliet verklaard. Dit familiebedrijf is sinds 1968 uitgegroeid tot de belangrijkste distributeur van Leonidasproducten. Verspreid over heel Nederland exploiteerde Min twintig speciaalzaken. Daarnaast tekende het bedrijf voor de bevoorrading van alle verkooppunten in Nederland.


Afzet Leonidas niet in gevaar ondanks faillissement distributeur


Enigszins verbouwereerd verklaarde de ceo van Leonidas, de Belg Philippe de Selliers, in het Vlaamse zakenblad De Tijd dat ‘dit de eerste keer is dat we dit meemaken. Ik heb nooit eerder met een curator moeten spreken.’ Het zal er nu toch echt van komen en wel met Bart van de Logtestijn van het Bredase advocatenkantoor Rassers. De komende weken gaat Van de Logtestijn onderzoeken of er voor Min een doorstart inzit of dat de activiteiten anderszins kunnen worden voortgezet. De winkels blijven voorlopig open. Leonidas verzekert dat de afzet niet in gevaar komt.

Meer faillissement nieuws
Nieuwe faillissementen van 30 november 2023 Van de redactie | donderdag 30 november 2023
Fur-Textiles Nederland BV failliet verklaard wonen360 | donderdag 30 november 2023
Nieuwe faillissementen van 29 november 2023 Van de redactie | woensdag 29 november 2023
Forum voor Democratie bv technisch failliet Henk Hanssen | woensdag 29 november 2023
In 2023 gingen al 25 zonne-energiebedrijven failliet Henk Hanssen | woensdag 29 november 2023

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland