Actuele informatie over faillissementen en surseances

Failliet bouwbedrijf bezorgt huizenkopers nachtmerriekerst

Door:
Henk Hanssen
  |  29 december 2021
Ze hadden gehoopt voor het eerst in hun nieuwe appartement een kerstboom te kunnen opzetten. In plaats daarvan stonden de aanstaande bewoners van het luxueuze appartementencomplex L’Entree in Alphen aan den Rijn als Jozef en Maria op straat. Een paar dagen voor kerst werd de bouwer van het complex, het Haagse bedrijf Tetteroo, failliet verklaard.

Faillissement Tetteroo: sommige bewoners hadden hun oude huis al verkocht

Het was nog maar een kwestie van de muren afwerken, zo was hen verzekerd. Uiterlijk half januari zou hun woning worden opgeleverd. Met een beetje geluk zouden ze nog voor kerstmis hun appartement kunnen betrekken in het markant vormgegeven, moderne en duurzame gebouw dat aan de Aziëlaan in Alphen aan den Rijn was verrezen. Anticiperend op de naderende verhuizing – en profiterend van de gunstige marktomstandigheden – hadden sommigen hun oude woning al verkocht. Maar kerst vieren in de vijftig nagelnieuwe optrekjes waar ze tot zeven ton voor hadden betaald was de toekomstige bewoners niet vergund.

Faillissement Tetteroo maakte kerst tot een nachtmerrie

In november lag er ineens een brief van het bouwbedrijf op de deurmat. Tetteroo uit Den Haag meldde slecht nieuws. Er waren financiële problemen maar, zo klonk het geruststellend, de perikelen zouden binnen een paar weken worden opgelost. Het liep anders, heel anders. Op 21 december sprak de rechtbank Den Haag het faillissement uit van Tetteroo Bouw en Projectontwikkeling bv. De uitspraak leidde tot paniek. Familie? Vrienden? Een vakantiepark? Sommige bewoners hadden geen idee waar ze naar toe moesten. De kerst van 2021 waar bij de aankoop van twee jaar geleden zo naar uit was gekeken, zou een nachtmerrie worden.


Faillissement Tetteroo: bewoners tasten in het duister over afloop

‘Die ellende wil je gewoon niet,’ zegt Cil Wigmans, voorzitter van de vereniging van eigenaren van L’Entree, op de website van Omroep West. Zelf kon hij uitwijken naar een tweede huisje in Drenthe maar anderen ‘moesten iets kostbaars huren waarvoor je ook vaak een jaar huur moet betalen. En ondertussen moet iedereen zijn meubels opslaan.’ Hoe het verder gaat, weten de bewoners niet. Het bouwbedrijf houdt zich onbereikbaar. De bouw ligt stil. Bouwketen en materialen zijn zelfs weggehaald. Curator Martijn Vermeeren van het Haagse BUREN, inventariseert de mogelijkheden voor een doorstart.

Meer nieuws over dit onderwerp
Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland