Actuele informatie over faillissementen en surseances

Van der Valk neemt technisch failliet Palace Hotel Noordwijk over

Door:
Henk Hanssen
  |  28 juli 2021
Het Palace Hotel, een van de meeste luxueuze hotels van Noordwijk, komt in handen van het Van der Valk-concern. Het hotel is sinds begin juni gesloten als gevolg van een conflict tussen de eigenaar en de Amerikaanse Radisson Group. Volgende week gaat het hotel weer open.

Van der Valk troefde Fletcher Groep af

Het pal aan het strand gelegen Palace Hotel is een van de meest gezichtsbepalende en comfortabele hotels van Noordwijk. Het beschikt over 115 kamers, 5 royale suites, een wellnesscenter, een brasserie, elf congreszalen én een Bentley cabrio waarmee gasten op de boulevard kunnen toeren. Voor het Palace waren meerdere gegadigden in de markt. Namens de Fletcher Groep bood de Lissese makelaar Harry Mens 27,5 miljoen euro. Van der Valk wist de andere geïnteresseerden af te troeven: begin augustus wappert de vlag met de toekan op de nostalgische facade met de koperen torens.

Conflict met hotelketen Radisson

‘Wij zijn ontzettend trots op deze bijzonder mooie aankoop en dat het gelukt is om er met alle partijen uit te komen,’ verklaarde Thalita van der Valk. De kleindochter van Gerrit en Toos van der Valk gaat het Palace Hotel leiden. ‘Aan het strand hebben we in Bonaire, Spanje, Curaçao en Frankrijk al mooie hotels, maar dit is ons eerste hotel in Nederland bij het strand.’ Het Noordwijkse hotel was tot vorig jaar franchisenemer van de Amerikaanse hotelketen Radisson. Er ontstond een conflict toen het Palace de franchiseovereenkomst wilde beëindigen om zelfstandig verder te gaan.


Vraagprijs voor het Palace Hotel: 32 miljoen euro

Het Radisson eiste een som geld en weigerde klantgegevens over te dragen. Daarop stuurde de eigenaar van hotel, vastgoedmagnaat Paul Brandjes, aan op een faillissement van de bv die het Palace exploiteerde. Een paar maanden geleden voorspelde hij met enig bravoure dat het hem wel zou lukken een nieuwe huurder of koper te vinden. Die prognose is uitgekomen. De vraagprijs was 32 miljoen euro. Hoeveel Van der Valk heeft betaald, is niet bekend.

Henk Hanssen Wie is Henk Hanssen
Henk Hanssen is als financieel-economisch redacteur verbonden aan Faillissementsdossier.nl. Hanssen studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht en aan de Film- en TV-academie in Amsterdam. Hij werkte onder meer voor bedrijven als ING Bank en de ANWB en voor diverse week- en maandbladen, waaronder Rails, De Zaak, Money en Geld-magazine.

Volg het laatste nieuws en insolventies via Twitter
Volg het laatste nieuws en insolventies via Facebook
  • Binq Media B.V., Media Park, Locatie Heideheuvel H1, Mart Smeetslaan 1, 1217 ZE Hilversum, Nederland